Kom mælk, halvdelen af smøren og sukker i en kasserolle og varm op ved lav varme. Det skal kun lige op og blive lunt.
Lad ikke en dråbe remonce gå til spilde!
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
250 gr. | Sødmælk |
160 gr. | Smør |
20 gr. | Gær |
2 stk. | Æg |
50 gr. | Sukker |
3 gr. | Kardemomme, stødt |
5 gr. | Kanel, stødt |
10 gr. | Salt |
550 gr. | Hvedemel |
150 gr. | Brun farin |
Trin 1
Trin 2
Smuldr gæren ud i en skål og slå ægget ud heri. Tilsæt salt og kardemomme, og rør det sammen med den varme mælk.
Hæld melet i og rør det kun lige groft sammen. Lad dejen hvile i 15 min. under et fugtigt klæde.
Skær resten af smøren i tern og lad det stå ude ved stuetemperatur, så det bliver blødt.
Trin 3
Drys bordet med mel og hæld dejen herud. Ælt dejen til den har en homogen blød masse.
Lad dejen hæve i en times tid under et fugtigt klæde.
Trin 4
Bland det bløde smør, kanel og brun farin til remonce.
Trin 5
Drys mere mel på bordet og rul dejen ud i en firkant i et jævnt lag, så den har en tykkelse på ca. 1/2 cm. Drys jævnligt mere mel på, hvis dejen begynder at klistre.
Trin 6
Spred al remoncen ud i et jævnt lag på dejen. Det overskydende dej i top og bund kan skæres fra, hvis man ønsker et bedre forhold mellem remonce og dej.
Rul dejen så stramt som muligt ind mod sig selv.
Trin 7
Smør et ovnfast fad med smør og skær sneglene ud i rustikke stykker. Fordel dem ud på fadet med lidt mellemrum mellem hinanden og lad dem efterhæve i en time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Trin 8
Slå et æg ud i en skål, pisk det og pensl det på sneglene. Drys evt. lidt strøsukker henover og bag sneglene i ca. 25 min.
Trin 9
Sneglene skal tage godt med farve på overfladen, og de skal afkøle i en halv times tid før servering.
Til fødselsdage, juledage, lørdage, søndage og hverdage