Kold agurkesuppe med friskost

Iskold agurkesuppe er en af sommerens oversete højdepunkter.

► Afspil Video

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS23% af daglig mad-relateret maxudledning

Iskold agurkesuppe er en af sommerens oversete højdepunkter.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Agurker
1 stk.Hvidløgsfed
0.5 dl.Olivenolie
*+ lidt ekstra til topping
2 stk.Basilikumstilke
4 spsk.Friskost
4 spsk.Solsikkekerner
1 stk.Brød
1 stk.Citron
Del ingrediensliste

Trin 1

Kom friskosten i en skål, så den kan temperere før servering.

Rist halvdelen af solsikkekernerne på en tør pande under omrøring, indtil de bliver gyldne og overfør til en tallerken, så de kan køle af.

Trin 2

Pil hvidløget og skyl agurken og basilikummen. Kom hvidløget og agurken i en blender sammen med den anden halvdel af solsikkekernerne, olivenolien og bladene fra basilikummen (gem lidt til anretning).

Blend det hele, indtil det bliver en fin suppe og smag til med salt. Overfør til en serveringsskål og top med de ristede kerner, citronsaft, basilikum og olivenolie.

Trin 3

Fordel suppen i dybe tallerkener og anret friskost ved.

Serveres med brød til.