Lines tofu pad krapow
En portion velsmagende nationalistisk propoganda
En portion velsmagende nationalistisk propoganda
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Tofu *Fast eller ekstrafast |
2 stk. | Rødløg |
1 stk. | Rød tørret thaichili |
5 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 spsk. | Sukker |
4 spsk. | Soyasauce |
4 spsk. | Fiskesauce |
4 spsk. | Hoisinsauce |
10 stk. | Thaibasilikumstilke |
3 dl. | Jasminris |
4 stk. | Æg |
4 spsk. | Vegetabilsk olie |
Kog risene
Kog risene som angivet på pakken eller som du foretrækker at koge ris.
Steg tofuen
Kom et godt skvæt olie i en gryde, bræk tofuen i mindre stykker, og kom i gryden.
Varm gryden op ved middelhøj varme, hak og rør rundt undervejs, indtil det meste af væden er fordampet, og tofuen er krymlet småt ud.
Hak løget og hvidløget groft.
Støg løg og hvidløg
Når tofuen har smidt det meste af sin væske, skubbes den ud til siden af gryden.
Kom ekstra olie på den del af gryden uden tofu, og steg løget og hvidløget under omrøring i ca. 5 minutter.
Tilsæt sauce og basilikum
Tilsæt sukkeren, chilien, soya-, fiske- og hoisinsaucen.
Bland det hele godt sammen, og lad det stege under omrøring i ca. 5 minutter, indtil der ikke er mere væde i gryden.
Kom basilikumbladene i lige før servering, og bland det godt rundt i retten.
Smag til med evt. ekstra fiske- og hoisinsauce.
Steg spejlægget
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er rygende varm, steges æggene i olie, så hviderne bobler godt op.
Når æggehviderne har sat sig, er de færdige. Krydr med salt og peber.
Servering
Servér pad krapowen med risen og spejlægget. Spis evt sammen med Syltet Daikon
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.