Lines tofu pad krapow

En portion velsmagende nationalistisk propoganda

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS35% af daglig mad-relateret maxudledning

En portion velsmagende nationalistisk propoganda

Anders’ kæreste Line lavede den her ret til os en dag, vi var hjemme og spise hos dem. Det er en herlig, enkel hverdagsret, som tager udgangspunkt i pad krapow, der var en del af den nationalistiske thailandske regerings madkulturpolitiske program i 1930’erne. Pad krakow betyder egentlig stegt thaibasilikum (holy basil), hvilket er meget sigende, fordi det netop er den store mængde stegte urter, der giver retten dens særlige struktur og aroma. Det er en fantastisk ret, der ikke bliver dårligere af Lines tilføjelse af pandestegt knust, fast tofu.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
500 gr.Tofu
*Fast eller ekstrafast
2 stk.Rødløg
1 stk.Rød tørret thaichili
5 stk.Hvidløgsfed
0.5 spsk.Sukker
4 spsk.Soyasauce
4 spsk.Fiskesauce
4 spsk.Hoisinsauce
10 stk.Thaibasilikumstilke
3 dl.Jasminris
4 stk.Æg
4 spsk.Vegetabilsk olie
Del ingrediensliste

Kog risene

Kog risene som angivet på pakken eller som du foretrækker at koge ris.

Steg tofuen

Kom et godt skvæt olie i en gryde, bræk tofuen i mindre stykker, og kom i gryden. 

Varm gryden op ved middelhøj varme, hak og rør rundt undervejs, indtil det meste af væden er fordampet, og tofuen er krymlet småt ud. 

Hak løget og hvidløget groft. 

Støg løg og hvidløg

Når tofuen har smidt det meste af sin væske, skubbes den ud til siden af gryden. 

Kom ekstra olie på den del af gryden uden tofu, og steg løget og hvidløget under omrøring i ca. 5 minutter. 

Tilsæt sauce og basilikum

Tilsæt sukkeren, chilien, soya-, fiske- og hoisinsaucen. 

Bland det hele godt sammen, og lad det stege under omrøring i ca. 5 minutter, indtil der ikke er mere væde i gryden. 

Kom basilikumbladene i lige før servering, og bland det godt rundt i retten. 

Smag til med evt. ekstra fiske- og hoisinsauce. 

Steg spejlægget

Varm en pande op ved høj varme. 

Når panden er rygende varm, steges æggene i olie, så hviderne bobler godt op. 

Når æggehviderne har sat sig, er de færdige. Krydr med salt og peber. 

Servering

Servér pad krapowen med risen og spejlægget. Spis evt sammen med Syltet Daikon