Løgsuppe med sprøde brødcroutoner

Kan 2 millioner parisere tage fejl?

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS27% af daglig mad-relateret maxudledning

Kan 2 millioner parisere tage fejl?

Brug alle de forskellige løgtyper du kan få fat på for at gøre denne ret spændende at dykke ned i.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Daggammelt brød
3 stk.Løg
*Alle typer løg kan bruges
1 stk.Porre
2 stk.Hvidløgsfed
2 stk.Timiankviste
0.5 stk.Bullionterning
0.5 bdt.Persille
2 spsk.Vegetabilsk olie
0.5 stk.Citron
10 gr.Parmesanost
*Eller anden langtidslagret ost
Del ingrediensliste

Trin 1

Skær skorpen af brødet og kassér den. Skær eller riv brødet i mundrette stykker. Varm en pande op ved middelhøj varme og læg brødternene på. Hæld en spsk. olie pr. person på panden og rist brødet i ca. 4 min. under jævnlig omrøring, indtil det får en gylden overflade. Krydres med salt og overføres til en tallerken med fedtsugende papir.

Trin 2

Pil de forskellige løg og skær dem ud i en ønsket form. De kan enten flækkes i halve, skæres i kvarte, eller hvis det er en lille løgtype, kan de efterlades hele.

Ved de forskellige udskæringer, laver man en flade på løgene, så de er nemmere at karamellisere i gryden.
Kan 2 millioner parisere tage fejl?

Trin 3

Varm en gryde med flad bund op ved middel varme. Tilsæt en spsk. olie og steg løgene heri. Læg løgene på den flade side nedad og steg dem i ca. 10 min. på begge sider, indtil de får en brun overflade. Steg dem over flere omgange i gryden, så alle løgene får en karamelliseret overflade.

Løgene skal steges længe, så de karamelliserer på samme måde som med en syltetøj. På den måde skabes en koncentreret suppebase. Man kan vælge at stege alle løgene på en gang under omrøring i ca. 15 min., hvis man ønsker en mindre intens suppe og har kortere tid.

Trin 4

Kom alle de stegte løg tilbage i gryden og tilsæt timian, bouillon og 2 dl. vand pr. person. Lad suppen simre i 10 min under låg.

Imens suppen simrer, skylles og hakkes persillen.

Trin 5

Smag suppen til med salt og hæld i skåle. Top skålene med frisk citronsaft, croutoner, persille, revet parmesanost, olivenolie og peber.