
Kan 2 millioner parisere tage fejl?
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Daggammelt brød |
3 stk. | Løg *Alle typer løg kan bruges |
1 stk. | Porre |
2 stk. | Hvidløgsfed |
2 stk. | Timiankviste |
0.5 stk. | Bullionterning |
0.5 bdt. | Persille |
2 spsk. | Vegetabilsk olie |
0.5 stk. | Citron |
10 gr. | Parmesanost *Eller anden langtidslagret ost |
Trin 1
Skær skorpen af brødet og kassér den. Skær eller riv brødet i mundrette stykker. Varm en pande op ved middelhøj varme og læg brødternene på. Hæld en spsk. olie pr. person på panden og rist brødet i ca. 4 min. under jævnlig omrøring, indtil det får en gylden overflade. Krydres med salt og overføres til en tallerken med fedtsugende papir.
Trin 2
Pil de forskellige løg og skær dem ud i en ønsket form. De kan enten flækkes i halve, skæres i kvarte, eller hvis det er en lille løgtype, kan de efterlades hele.

Trin 3
Varm en gryde med flad bund op ved middel varme. Tilsæt en spsk. olie og steg løgene heri. Læg løgene på den flade side nedad og steg dem i ca. 10 min. på begge sider, indtil de får en brun overflade. Steg dem over flere omgange i gryden, så alle løgene får en karamelliseret overflade.
Trin 4
Kom alle de stegte løg tilbage i gryden og tilsæt timian, bouillon og 2 dl. vand pr. person. Lad suppen simre i 10 min under låg.
Imens suppen simrer, skylles og hakkes persillen.
Trin 5
Smag suppen til med salt og hæld i skåle. Top skålene med frisk citronsaft, croutoner, persille, revet parmesanost, olivenolie og peber.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.

Tagliatelle med spinat
