Cafe-klassikeren er det perfekte klimavenlige måltid
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1000 gr. | Muslinger |
2 dl. | Hvidvin |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 stk. | Fennikel |
10 stk. | Dildkviste |
1 dl. | Piskefløde |
1 stk. | Brød |
2 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Skyl muslingerne og kassér de muslinger der er helt åbne eller hvis skald er ødelagte.
Trin 2
Pil løget og hvidløget, skyl fenniklen og hak det hele groft.
Trin 3
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Tilsæt olien og steg grøntsagerne i ca. 5 min under omrøring til de bliver gyldne.
Trin 4
Tilsæt hvidvinen og lad det simre, indtil dampene fra hvidvinen ikke længere lugter kraftigt af alkohol.
Trin 5
Tilsæt muslingerne til gryden og damp dem med låg henover i ca. 3 min., indtil muslingerne har åbnet sig.
Trin 6
Skyl dilden, afdryp for vand og hak den groft.
Trin 7
Hæld fløden i suppen, tilsæt dilden og giv den nogle skud friskkværnet peber.
Trin 8
Fordel suppen i skåle og top med lidt olivenolie og servér med et godt stykke brød.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.