Moules marinière

Cafe-klassikeren er det perfekte klimavenlige måltid

► Afspil Video

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS29% af daglig mad-relateret maxudledning

Cafe-klassikeren er det perfekte klimavenlige måltid

Muslinger er nærmest klimaneutrale og bidrager til et godt havmiljø. Samtidig er de lækre og giver ekstremt meget smag til supper og saucer.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1000 gr.Muslinger
2 dl.Hvidvin
1 stk.Løg
1 stk.Hvidløgsfed
0.5 stk.Fennikel
10 stk.Dildkviste
1 dl.Piskefløde
1 stk.Brød
2 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Trin 1

Skyl muslingerne og kassér de muslinger der er helt åbne eller hvis skald er ødelagte.

Langt de fleste muslinger, man køber, er klar til at blive brugt med det samme. De muslinger der blot er lidt åbne kan sagtens bruges.

Trin 2

Pil løget og hvidløget, skyl fenniklen og hak det hele groft.

Trin 3

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Tilsæt olien og steg grøntsagerne i ca. 5 min under omrøring til de bliver gyldne.

Trin 4

Tilsæt hvidvinen og lad det simre, indtil dampene fra hvidvinen ikke længere lugter kraftigt af alkohol.

Trin 5

Tilsæt muslingerne til gryden og damp dem med låg henover i ca. 3 min., indtil muslingerne har åbnet sig.

Trin 6

Skyl dilden, afdryp for vand og hak den groft.

Trin 7

Hæld fløden i suppen, tilsæt dilden og giv den nogle skud friskkværnet peber.

Trin 8

Fordel suppen i skåle og top med lidt olivenolie og servér med et godt stykke brød.