Nem chokolademousse
Desserthimlen på fem ingredienser
Desserthimlen på fem ingredienser
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Mørk chokolade 60% *Eller mørkere |
2.5 dl. | Piskefløde |
2 stk. | Æg |
2 spsk. | Sukker |
.25 tsk. | Salt *Fint salt |
Smelt chokoladen
Hak chokoladen groft og kom den i en kasserolle sammen med fløden og saltet.
Smelt chokoladen ved middellav varme under omrøring med en dejskraber.
Når al chokoladen er opløst, slukkes der for varmen.
Pisk æggene
Adskil æggene og kom hviderne i en røreskål. Pisk hviderne og kom halvedelen af sukkeret i lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, indtil de er blevet luftige, cremede og ikke ryger ud af skålen, når man vender den på hovedet.
Overfør hviderne til en container og kom dem på køl.
Kom æggeblommerne i den brugte skål fra æggehviderne (du behøver ikke gøre den ren). Pisk dem på samme måde som hviderne, indtil sukkeret er opløst og blommerne er blevet til en tæt, luftig creme.
Vend elementerne sammen
Hæld chokolademassen i æggeblommerne og bland det godt sammen med en dejskraber.
Hæld æggehviderne i chokolademassen. Bland det sammen med en dejskraber i en kombination af at vende og røre i massen.
Når moussen er homogen, hældes den i en serveringskål og kommes på køl i mindst 2 timer før servering.
Til fødselsdage, juledage, lørdage, søndage og hverdage