Kom æg i kogende vand i seks minutter (for smilende), og afkøl efterfølgende i koldt vand.
Nem Ramen
Hvis du har kombutang og bonitoflager til rådighed, er den her ramen-opskrift faktisk så let, at du kan lave den på en helt almindelig hverdagsaften
► Afspil VideoHvis du har kombutang og bonitoflager til rådighed, er den her ramen-opskrift faktisk så let, at du kan lave den på en helt almindelig hverdagsaften
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Æg |
1 stk. | Forårsløg |
100 gr. | Østershatte |
0.5 l. | Vand |
1 stk. | Kombuplade |
1 håndfuld | Bonitoflager |
0.5 stk. | Bullionterning |
1 stk. | Baconskive |
1 dl. | Soyasauce |
125 gr. | Ægnudler |
Trin 1
Trin 2
Hak den grønne del af forårsløget fint. Kom det i vand som med fordel kan stilles i køleskab, for at det bliver helt sprødt og luftigt.
Trin 3
Skær østershattene og resten af forårsløget og brun det godt på en varm pande med olie.
Trin 4
Tilfør vand og lad det komme op og koge.
Trin 5
Sluk for bluset og kom kombu, bullion, bonitoflager og køddelen fra baconen i. Lad det stå i en halv times tid.
Trin 6
Pil skallen fra ægget og kom det i en smal kop. Hæld soyasaucen i til det dækker. Jo længere ægget ligger i soyaen des bedre.
Trin 7
Smelt fedtet fra baconen i en gryde ved lav varme.
Trin 8
Sigt bullionensuppen fra resten og hold den varm.
Trin 9
Kog nudler i saltet vand som anvist på pakken.
Trin 10
Kom soyaen fra ægget i en dyb suppeskål og tilfør suppen. Sigt kogevandet fra nudlerne og kom nudlerne i suppen. Halver ægget og kom i suppen og anret med forårsløg og det smeltede fedt fra baconen.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.