Nem Ramen

Hvis du har kombutang og bonitoflager til rådighed, er den her ramen-opskrift faktisk så let, at du kan lave den på en helt almindelig hverdagsaften

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS31% af daglig mad-relateret maxudledning

Hvis du har kombutang og bonitoflager til rådighed, er den her ramen-opskrift faktisk så let, at du kan lave den på en helt almindelig hverdagsaften

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Æg
1 stk.Forårsløg
100 gr.Østershatte
0.5 l.Vand
1 stk.Kombuplade
1 håndfuldBonitoflager
0.5 stk.Bullionterning
1 stk.Baconskive
1 dl.Soyasauce
125 gr.Ægnudler
Del ingrediensliste

Trin 1

Kom æg i kogende vand i seks minutter (for smilende), og afkøl efterfølgende i koldt vand.

Trin 2

Hak den grønne del af forårsløget fint. Kom det i vand som med fordel kan stilles i køleskab, for at det bliver helt sprødt og luftigt.

Trin 3

Skær østershattene og resten af forårsløget og brun det godt på en varm pande med olie.

Trin 4

Tilfør vand og lad det komme op og koge.

Trin 5

Sluk for bluset og kom kombu, bullion, bonitoflager og køddelen fra baconen i. Lad det stå i en halv times tid.

Trin 6

Pil skallen fra ægget og kom det i en smal kop. Hæld soyasaucen i til det dækker. Jo længere ægget ligger i soyaen des bedre.

Trin 7

Smelt fedtet fra baconen i en gryde ved lav varme.

Trin 8

Sigt bullionensuppen fra resten og hold den varm.

Trin 9

Kog nudler i saltet vand som anvist på pakken.

Trin 10

Kom soyaen fra ægget i en dyb suppeskål og tilfør suppen. Sigt kogevandet fra nudlerne og kom nudlerne i suppen. Halver ægget og kom i suppen og anret med forårsløg og det smeltede fedt fra baconen.