Original caesar salad
Den originale caesar salat indeholder hverken kylling eller bacon - heldigvis
Den originale caesar salat indeholder hverken kylling eller bacon - heldigvis
Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.5 stk. | Daggammelt brød |
1 stk. | Hvidløgsfed |
2 stk. | Æggeblommer |
5 stk. | Ansjosfileter |
1 stk. | Lime |
0.5 spsk. | Sennep |
0.5 dl. | Olivenolie |
50 gr. | Parmesanost |
1 stk. | Salathoved *romaine |
Rist brødet
Forvarm ovnen til 160 grader. Dæk en bageplade med bagepapir.
Riv brødet i mundrette stykker, og spred det ud på pladen. Vend brødet godt i ca. 3 spsk. olivenolie, så alt brødet bliver vædet. Krydr med revet hvidløg, salt og peber. Bag i ca. 10-15 min. med jævnlig omrøring, indtil brødet er blevet gyldent og sprødt.
Lav dressingen
Dressingen: Hak ansjoserne fint, og riv parmesanen på den fine side af et rivejern.
Kom æggeblommerne i en stor skål, og pisk det godt sammen med sennep, limesaft og ansjoser, indtil det er nogenlunde homogent.
Tilsæt olien langsomt, imens der piskes, ligesom med en mayonnaise. Tilsæt den revne ost, og rør det ud i dressingen.
Saml salaten
Pil bladene fra stokken på salaten.
Lige før servering vendes salatbladene og halvdelen af croutonerne rundt i dressingen. Smag til med salt, peber og limesaft, og anret i et stort fad.
Top med resten af croutonerne og flager af parmesan.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.