Original caesar salad

Den originale caesar salat indeholder hverken kylling eller bacon - heldigvis

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS17% af daglig mad-relateret maxudledning

Den originale caesar salat indeholder hverken kylling eller bacon - heldigvis

Den originale caesar salat som den blev lavet af Caesar Cardini på Hotel Caesar i Tijuana, Mexico, 4. juli 1924. Den indeholder ikke kylling og det behøver den slet heller ikke. Den er så smuk og så smagfuld i sin enkelthed.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
0.5 stk.Daggammelt brød
1 stk.Hvidløgsfed
2 stk.Æggeblommer
5 stk.Ansjosfileter
1 stk.Lime
0.5 spsk.Sennep
0.5 dl.Olivenolie
50 gr.Parmesanost
1 stk.Salathoved
*romaine
Del ingrediensliste

Rist brødet

Forvarm ovnen til 160 grader. Dæk en bageplade med bagepapir.

Riv brødet i mundrette stykker, og spred det ud på pladen. Vend brødet godt i ca. 3 spsk. olivenolie, så alt brødet bliver vædet. Krydr med revet hvidløg, salt og peber. Bag i ca. 10-15 min. med jævnlig omrøring, indtil brødet er blevet gyldent og sprødt.

Lav dressingen

Dressingen: Hak ansjoserne fint, og riv parmesanen på den fine side af et rivejern.

Kom æggeblommerne i en stor skål, og pisk det godt sammen med sennep, limesaft og ansjoser, indtil det er nogenlunde homogent.

Tilsæt olien langsomt, imens der piskes, ligesom med en mayonnaise. Tilsæt den revne ost, og rør det ud i dressingen.

Saml salaten

Pil bladene fra stokken på salaten.

Lige før servering vendes salatbladene og halvdelen af croutonerne rundt i dressingen. Smag til med salt, peber og limesaft, og anret i et stort fad.

Top med resten af croutonerne og flager af parmesan.