Pad see ew – stegte nudler
Når du får den ind under huden kan denne nuddelret laves på et kvarters tid.
► Afspil Video
Når du får den ind under huden kan denne nuddelret laves på et kvarters tid.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 spsk. | Vegetabilsk olie |
3 stk. | Hvidløgsfed |
80 gr. | Svinenakke *Kan erstattes med svinebryst eller til nød hakket svinekød. |
0.25 spsk. | Fiskesauce |
1.5 tsk. | Palmesukker *Alm. sukker kan bruges |
80 gr. | Risnudler *Jo bredere nudler, des bedre. |
1.5 spsk. | Lys thai soya |
1 stk. | Æg |
0.5 stk. | Pak choi *Kan erstattes med spinat, grøn- eller palmekål. |
stk. | Sort peber |
Trin 1
Kom kogende vand over nudlerne, rør dem lidt rundt og skyl dem efterfølgende i koldt vand. Dræn vandet fra og gem til senere.
Trin 2
Pil hvidløget og mort eller hak groft.
Skyl kålen, pil bladene fra stokken og flæk evt. de større stykker.
Trin 3
Fjern skindet fra kødet og skær det i så tynde skiver som muligt.
Trin 4
Bland soya, det meste af hvidløget og halvdelen af sukkeret, samt lidt friskkværnet peber.
Trin 5
Varm en wok eller en pande med høje kanter op ved middel varme. Steg resten af hvidløget i halvdelen af olien i ca. 10 sek uden det tager farve.
Skru helt op for varmen, kom kødet i panden, vend det rundt med lidt af hvidløget og lad det stege i ca. 30 sek., indtil det får lidt farve på en side. Tilsæt fiskesaucen og resten sukkeret og vend det godt rundt.
Tag kødet af varmen og gem til senere.
Trin 6
Varm wok’en op igen ved høj varme.
Kom resten af olien i wok’en og knæk ægget heri. Lad det få godt med farve, flip det over på den ene side af wok’en og tilsæt nudlerne. Steg nudlerne i 10 sek., imens der røres rundt. Tilsæt hvidløget og steg yderligere 10 sek., imens der røres rundt i det hele.
Trin 7
Kom kålen i og rør rundt i 30 sek., indtil den falder lidt sammen.
Tilsæt kødet og soyablandingen. Rør det godt rundt, indtil sovsen næsten er reduceret væk. Overfør til en skål og smag til med fiskesovs.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
