Parmesanskorpe ribollita
Dine gamle osteskorper er den vildesete smagsgiver
Dine gamle osteskorper er den vildesete smagsgiver
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Hvide bønner |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløg |
2 stk. | Chilier |
4 stk. | Bladselleristængeler |
240 ml. | Flåede tomater |
4 stk. | Grønkålsstilke |
100 gr. | osteskorper *Fra lagrede oste som f.eks. parmesan, comté, pecorino eller gruyere |
1 dl. | Hvidvin |
1 bdt. | Krydderurter *friske og/eller tørrede |
Udblød bønnerne natten over
Eller som minimum samme morgen
Kom alle ingredienserne i gryden
Halver løget og hvidløget, og skær sellerien i mindre stykker. Kom det i en stor gryde sammen med resten af ingredienserne. Hæld vand i, så det dækker ca. 2 cm.
Kog og smag til
Sæt gryden til at simre med låg på i ca. 1 1/2 time under jævnlig omrøring, indtil suppen er blevet tykkere, og bønnerne er helt møre. Smag suppen til med salt og peber.
Servering
Fordel suppen i skåle, og anret brødet hen over.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.
Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges
Palak paneer
© Planetarisk kogebog 2024