Parmesanskorpe ribollita

Dine gamle osteskorper er den vildesete smagsgiver

Tid

120 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS18% af daglig mad-relateret maxudledning

Dine gamle osteskorper er den vildesete smagsgiver

Denne opskrift tager udgangspunk i den toscanske klassiker ribollita, men bruger dine gamle parmesanskorper til at give den ekstra smag og kraft. Det er en super intens og velsmagende suppe hvor skorperne delvist smelter og trækker lange seje tråde af intens ost gennem retten.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
200 gr.Hvide bønner
1 stk.Løg
1 stk.Hvidløg
2 stk.Chilier
4 stk.Bladselleristængeler
240 ml.Flåede tomater
4 stk.Grønkålsstilke
100 gr.osteskorper
*Fra lagrede oste som f.eks. parmesan, comté, pecorino eller gruyere
1 dl.Hvidvin
1 bdt.Krydderurter
*friske og/eller tørrede
Del ingrediensliste

Udblød bønnerne natten over

Eller som minimum samme morgen

Kom alle ingredienserne i gryden

Halver løget og hvidløget, og skær sellerien i mindre stykker. Kom det i en stor gryde sammen med resten af ingredienserne. Hæld vand i, så det dækker ca. 2 cm.

Kog og smag til

Sæt gryden til at simre med låg på i ca. 1 1/2 time under jævnlig omrøring, indtil suppen er blevet tykkere, og bønnerne er helt møre. Smag suppen til med salt og peber.

Servering

Fordel suppen i skåle, og anret brødet hen over.