Kom en hel kylling i en stor gryde og tilsæt bouillon, ingefær, spidskommen, korianderfrø, kanel, limeblade og halvdelen af chilien.
Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med fond, urter og typisk kylling eller oksekød
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Hel kylling |
2 stk. | Limeblade |
2 spsk. | Korianderfrø |
2 spsk. | Spidskommen, hele |
2 stk. | Kanelstænger |
2 spsk. | Ingefær |
2 stk. | Chilier |
2 stk. | Bullionterninger |
2 stk. | Lime |
3 stk. | Forårsløg |
400 gr. | Risnudler |
1 bdt. | Mynte |
1 bdt. | Koriander |
Trin 1
Trin 2
Fyld vand på til det dækker, sæt det over varme og lad det simre i en time.
Trin 3
Afskum suppen for urenheder løbende.
Trin 4
Skær resten af chilien og forårsløget i tynde skiver og skær limefrugterne i både.
Trin 5
Kog risnudlerne som angivet på pakken og skyl dem efterfølgende i koldt vand, for at fjerne stivelse.
Trin 6
Tag kyllingen op af suppen og sigt suppeurterne fra. Smag suppen til med salt.
Trin 7
Pil kødet fra kyllingen op i en skål.
Trin 8
Fordel nudlerne i skåle og byg videre med kylling, forårsløg, chili, suppe og krydderurter.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.
En vegetarburger med bacon
Næsten albondigas
© Planetarisk kogebog 2024