Pho

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med fond, urter og typisk kylling eller oksekød

► Afspil Video

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

0.8 KG CO2 PR. PRS60% af daglig mad-relateret maxudledning

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med fond, urter og typisk kylling eller oksekød

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Hel kylling
2 stk.Limeblade
2 spsk.Korianderfrø
2 spsk.Spidskommen, hele
2 stk.Kanelstænger
2 spsk.Ingefær
2 stk.Chilier
2 stk.Bullionterninger
2 stk.Lime
3 stk.Forårsløg
400 gr.Risnudler
1 bdt.Mynte
1 bdt.Koriander
Del ingrediensliste

Trin 1

Kom en hel kylling i en stor gryde og tilsæt bouillon, ingefær, spidskommen, korianderfrø, kanel, limeblade og halvdelen af chilien.

Trin 2

Fyld vand på til det dækker, sæt det over varme og lad det simre i en time.

Trin 3

Afskum suppen for urenheder løbende.

Trin 4

Skær resten af chilien og forårsløget i tynde skiver og skær limefrugterne i både.

Trin 5

Kog risnudlerne som angivet på pakken og skyl dem efterfølgende i koldt vand, for at fjerne stivelse.

Hvis man foretrækker at nudlerne ikke skal afkøle suppen, kan man med fordel vente med at koge nudlerne til lige før servering og undlade at skylle nudlerne.

Trin 6

Tag kyllingen op af suppen og sigt suppeurterne fra. Smag suppen til med salt.

Ønsker man en mere intens smag, kan man smage til med fiskesauce i stedet for salt. Suppen skal sørge for saltbalancen i hele retten, så man skal komme mere i, end man umiddelbart regner med.

Trin 7

Pil kødet fra kyllingen op i en skål.

Trin 8

Fordel nudlerne i skåle og byg videre med kylling, forårsløg, chili, suppe og krydderurter.

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med fond, urter og typisk kylling eller oksekød