Portobell’ au vin
Et stykke bacon til forskel
Et stykke bacon til forskel
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Bacon *pancetta, guanciale eller lardo er også gode alternativer |
400 gr. | portobellosvampe |
2 spsk. | Hvedemel |
2 stk. | Skalotteløg |
2 stk. | Hvidløgsfed |
2 stk. | Gulerødder |
1 flaske | Rødvin |
4 spsk. | Tomatpure |
1 bdt. | Krydderurter |
50 gr. | Smør |
Steg kødet
Skær baconen eller hvad du nu burger i tern, og overfør til en gryde med lidt olie. Varm op ved høj varme, og steg stykkerne godt af, så de får rigeligt farve på flere sider.
Steg svampene
Vend svampene i 2 spsk hvedemel. Når baconen er stegt færdigt, tages den af gryden. Lad stegefedtet blive i gryden, og steg svampene et par minutter på begge sider.
Steg de øvrige grøntsager
Skær løget og guleroden i mundrette stykker, lad hvidløgene være hele.
Tag ligeledes svampene op af gryden, og steg løget, guleroden og hvidløget ved fortsat høj varme, så det bliver godt branket i overfladen.
Tilsæt vinen
Skru ned for varmen, og tilsæt rødvinen, tomatpuréen, urterne, svampene og baconen.
Lad det simre i 30 minutter.
Smag retten til
Hvis saucen er for tynd kan den jævnes med majsstivelse (bland 1 spsk majsstivelse med 1 spsk koldt vand i en skål)
Smag gryderetten til med salt og peber. Hæld evt stivelsen i under omrøring, indtil saucen har den rette konsistens.
Monter retten med smøret og server sammen med brune ris, kartoffelmos, brød og evt en grøn salat.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.