Grønne olier får alt til at ligne en restaurant.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
250 gr. | Ramsløg *Eller anden blød krydderurt. Som fx. persille, dild, basilikum eller estragon. Hvis man ikke har denne mængde krydderurter kan man sagtens lave olien med samme mængde olie. Den vil blot blive mindre intens i farve og smag. |
500 gr. | Rapsolie *Eller anden smagsneutral olie |
Trin 1
Riv bladene fra stilken på ramsløget og skyl dem. Afdryp dem grundigt for vand i en salatslynge eller i tørt klæde.
Trin 2
Kom bladene i en blender og tilsæt olien. Blend ramsløget i 7 min. ved maksimal hastighed.
Trin 3
Kom massen i en netsigte, en ren klud eller et klæde og lad olien sive igennem.
Trin 4
Efter at have stået lidt vil overskydende vand bundfælde. For at få den rene olie, kan man med fordel overføre olien til en ny skål med en alm. ske eller en suppeøse.
Opbevar olien på køl.
Er optimal i en mayonnaise, som topping til suppe eller i en vinaigrette.
Her har vi samlet alle vores opskrifter med vilde urter og andre vilde råvarer du selv kan finde naturen.
Hurtige svampebruscetta
Grøn pesto på løgkarse og skvalderkål
© Planetarisk kogebog 2024