Ramsløgsolie

Grønne olier får alt til at ligne en restaurant.

► Afspil Video

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS14% af daglig mad-relateret maxudledning

Grønne olier får alt til at ligne en restaurant.

Opskriften giver ca. 3 dl. olie.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
250 gr.Ramsløg
*Eller anden blød krydderurt. Som fx. persille, dild, basilikum eller estragon. Hvis man ikke har denne mængde krydderurter kan man sagtens lave olien med samme mængde olie. Den vil blot blive mindre intens i farve og smag.
500 gr.Rapsolie
*Eller anden smagsneutral olie
Del ingrediensliste

Trin 1

Riv bladene fra stilken på ramsløget og skyl dem. Afdryp dem grundigt for vand i en salatslynge eller i tørt klæde.

Ved at fjerne så meget vand som muligt får man en grønnere og mere klar olie uden bundfald.

Trin 2

Kom bladene i en blender og tilsæt olien. Blend ramsløget i 7 min. ved maksimal hastighed.

Man blender så længe for at varme olien op. Hvis man ikke har en god blender til formålet, kan man varme olien op til ca. 60 grader før man blander.

Trin 3

Kom massen i en netsigte, en ren klud eller et klæde og lad olien sive igennem.

Pureen kan bruges til en pesto.

Trin 4

Efter at have stået lidt vil overskydende vand bundfælde. For at få den rene olie, kan man med fordel overføre olien til en ny skål med en alm. ske eller en suppeøse.

Opbevar olien på køl.

Er optimal i en mayonnaise, som topping til suppe eller i en vinaigrette.

Efter en uge begynder den stærke grønne farve at falme og blive mere "army"-farvet. Man kan med fordel fryse portioner af olien ned til senere brug.