Rødbede Reuben sandwich

Klassiker med et rødt twist

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS50% af daglig mad-relateret maxudledning

Klassiker med et rødt twist

Reuben sandwichen er kendt fra de jødiske delikatesse-cafeer i New York, selvom den paradoksalt nok ikke er kosher (overholder regler for hvad jøder må spise). Som med så mange andre populære retter er der ikke historisk enighed om dens ophav, men den var på menukortet hos Reuben's Delicatessen i New York fra 1914 og fås i dag bl.a på den kendte Katz's Delicatessen på Man hattens Lower East Side. Reuben sandwichen laves normalt med 'corned beef' (saltet oksekød), men vi har lavet en version med skiver af kogt rødbede som har en visuel reference til originalen men tilføjer en sødme fra rødbederne som passer perfekt til den skarpe dressing og syrlige brød. Vores version overholder desuden de traditionelle jødiske spiseregler og kan derfor betegnes som kosher.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Surdejsbrød, skiver
4 stk.Rødbeder
200 stk.Emmentaler
stk.Citron
1 dl.sauerkraut
*eller kimchi hvis du ønsker en mere spicy variant
1 stk.Skalotteløg
2 cm.Peberrod
1 stk.Syltet agurk
1 spsk.Creme Fraiche 38%
2 dl.Mayonnaise
1 bdt.Dild
25 gr.Smør
Del ingrediensliste

Kog rødbederne

Kom bederne i en gryde og dæk dem med vand. Få dem op at koge i ca. 30 minutter med låg på, indtil de er møre, men stadig giver lidt modstand, når man stikker en kniv i dem.

Lav dressingen

Riv løget og peberroden ned i en skål og tilsæt hakkede syltet agurk, hakket dild, creme fraiche og mayonnaise. Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

Smut rødbederne

Hæld vandet fra bederne, dæk dem med koldt vand og smut skrællen af.

Skær dem i tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skiverne i citronsaft, olivenolie og krydr med salt og peber.

Saml sandwicherne

Riv osten på den grove side af et rivejern.

Smør brødskiverne med dressingen fordel den revne ost henover, derefter sauerkrauten/kimchien og et tykt lag af bedeskiverne.

Luk sandwichen med en ny brødskive.

Steg sandwicherne

Varm en pande op ved middel varme og smelt smørret.

Steg sandwichen i smørret i ca. 3-4 minutter på begge sider med låg på, så osten kan smelte. 

Server med det samme.