Rødbede Reuben sandwich
Klassiker med et rødt twist
Klassiker med et rødt twist
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Surdejsbrød, skiver |
4 stk. | Rødbeder |
200 stk. | Emmentaler |
stk. | Citron |
1 dl. | sauerkraut *eller kimchi hvis du ønsker en mere spicy variant |
1 stk. | Skalotteløg |
2 cm. | Peberrod |
1 stk. | Syltet agurk |
1 spsk. | Creme Fraiche 38% |
2 dl. | Mayonnaise |
1 bdt. | Dild |
25 gr. | Smør |
Kog rødbederne
Kom bederne i en gryde og dæk dem med vand. Få dem op at koge i ca. 30 minutter med låg på, indtil de er møre, men stadig giver lidt modstand, når man stikker en kniv i dem.
Lav dressingen
Riv løget og peberroden ned i en skål og tilsæt hakkede syltet agurk, hakket dild, creme fraiche og mayonnaise. Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
Smut rødbederne
Hæld vandet fra bederne, dæk dem med koldt vand og smut skrællen af.
Skær dem i tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skiverne i citronsaft, olivenolie og krydr med salt og peber.
Saml sandwicherne
Riv osten på den grove side af et rivejern.
Smør brødskiverne med dressingen fordel den revne ost henover, derefter sauerkrauten/kimchien og et tykt lag af bedeskiverne.
Luk sandwichen med en ny brødskive.
Steg sandwicherne
Varm en pande op ved middel varme og smelt smørret.
Steg sandwichen i smørret i ca. 3-4 minutter på begge sider med låg på, så osten kan smelte.
Server med det samme.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.