Røget bønne-ragù med rigatoni og revede mandler
Denne ret har det hele: Røg, Maillard, sødme og fedme
Denne ret har det hele: Røg, Maillard, sødme og fedme
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Gulerod |
1 stk. | Porre |
1 stk. | Peberfrugt |
100 gr. | Champignon |
.5 stk. | Fennikel |
1 stk. | Chili |
4 stk. | Hvidløgsfed |
10 stk. | Timiankviste |
100 gr. | Kidneybønner *el. 240 g drænet fra dåse |
2 spsk. | Tomatpure |
200 ml. | Flåede tomater |
5 gr. | Soltørrede tomater |
1 dl. | Hvidvin |
20 gr. | Mandler |
200 gr. | Pasta |
1 tsk. | Røget paprika |
Bønnerne
Hvis der bruges tørrede bønner, skal de udblødes i rigeligt koldt vand natten over. Kog bønnerne i nyt vand, i 1 time. Når bønnerne er kogt færdig, skal de være helt møre. Lad bønnerne hvile i kogevandet, indtil de skal bruges.
Grøntasgerne
Kasser kernehuset på peberfrugten og hak det groft sammen soltørrede tomater og resten af grøntsagerne.
Stegning
Forvarm ovnen ved 250°C. Varm en ildfast gryde, med tilhørende låg, op ved middel varme. Steg grøntsagerne i olien under omrøring, indtil de bliver gyldne – ca. 10 min. Tilsæt paprikaen og tomatpureen og steg yderligere 1 min. under omrøring.
Ragú
Kom bønnerne i gryden sammen med flåede tomater og hvidvin. Få retten op at simre og pluk bladene fra stilken på timianen ned i gryden.Kom låg på gryden og bag i ca. 40 min., indtil ragùen begynder at karamellisere opad kanten på gryden.Smages til med salt og peber.
Pastaen
Kog pastaen som angivet på pakken.
Anretning
Fordel pastaen i skåle, hæld ragùen henover og top med revede mandler.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.