Sashimi på lyssej med strandkarse og strandkvan “wasabi”

Strandkarse har en ret fantastisk mild wasabi-smag, så denne opskrift lå lige til højrebenet.

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS16% af daglig mad-relateret maxudledning

Strandkarse har en ret fantastisk mild wasabi-smag, så denne opskrift lå lige til højrebenet.

Næsten alt hvad du skal bruge til denne ret kan findes på en tur på stranden.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
300 gr.Filet af lyssej
*Der har været frossen minimum 24 timer
1 bdt.Strandkvan
1 bdt.Strandkarse
1 stk.Vild peberrod
0.5 dl.Soyasauce
0.5 dl.Riseddike
Del ingrediensliste

Fisken

Krydr fisken med salt og lad den stå og temperere en times tid før fisken bruges.

"Wasabien"

Skyl urterne grundigt og skræl peberroden.

Kom urterne i en morter med lidt salt. Slå på urterne, indtil de bliver til en pasta.

Riv peberroden og tilsæt til urterne og rør det godt rundt.

“Pastaen” formes til en lille kugle og ligges på fadet.

Ponzuen

Bland soyaen og eddiken i en skål.

Udskæringen

Lige før servering, skæres fisken i så tynde skiver som muligt på den korte led og anrettes på et fad.

Servering

Servér fisken med ponzuen og “wasabien”