Sashimi på lyssej med strandkarse og strandkvan “wasabi”
Strandkarse har en ret fantastisk mild wasabi-smag, så denne opskrift lå lige til højrebenet.
Strandkarse har en ret fantastisk mild wasabi-smag, så denne opskrift lå lige til højrebenet.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
300 gr. | Filet af lyssej *Der har været frossen minimum 24 timer |
1 bdt. | Strandkvan |
1 bdt. | Strandkarse |
1 stk. | Vild peberrod |
0.5 dl. | Soyasauce |
0.5 dl. | Riseddike |
Fisken
Krydr fisken med salt og lad den stå og temperere en times tid før fisken bruges.
"Wasabien"
Skyl urterne grundigt og skræl peberroden.
Kom urterne i en morter med lidt salt. Slå på urterne, indtil de bliver til en pasta.
Riv peberroden og tilsæt til urterne og rør det godt rundt.
“Pastaen” formes til en lille kugle og ligges på fadet.
Ponzuen
Bland soyaen og eddiken i en skål.
Udskæringen
Lige før servering, skæres fisken i så tynde skiver som muligt på den korte led og anrettes på et fad.
Servering
Servér fisken med ponzuen og “wasabien”
Her har vi samlet alle vores opskrifter med vilde urter og andre vilde råvarer du selv kan finde naturen.