Skilt rød karry med kyllingelår og koriander

Denne intense og brændende stærke røde karry blødes op af cremet hvid kokosmælk.

► Afspil Video

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS47% af daglig mad-relateret maxudledning

Denne intense og brændende stærke røde karry blødes op af cremet hvid kokosmælk.

Du kan lave karryblandingen flere dagen i forvejen og samle retten på 10 minutters køkkentid.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
0.25 tsk.Kardemomme
2 tsk.Korianderfrø
0.5 tsk.Spidskommen
30 stk.Røde tørrede thaichilier
*Ca. 10 g
0.5 spsk.Salt
1 stk.Citrongræs
2 spsk.Ingefær
10 stk.Hvidløgsfed
1 spsk.Galangarod
2 stk.Skalotteløg
1 tsk.Rejepasta
1 spsk.Tørrede rejer
1 spsk.Vegetabilsk olie
0.5 spsk.Karrypulver
*Den helt alm. udgave
0.5 dl.Fiskesauce
2 spsk.Lys thai soya
5 spsk.Palmesukker
4 stk.Kyllingelår
*Eller 4 over- og 4 underlår
10 dl.Kokosmælk
5 dl.Jasminris
0.5 bdt.Koriander
Del ingrediensliste

Trin 1

Rist under omrøring de tørrede krydderier på en tør pande over middel varme i ca. 5 min., indtil der dufter kraftigt og aromatisk.

Mort krydderierne til pulver, når de er kølet af, og overfør til en lille skål (man kan også bruge en lille blender).

Trin 2

Kom de tørrede rejer i morteren med lidt vand og mort det sammen med rejepastaen. Man kan også hakke det med en kniv eller bruge en lille blender.

Overføres til en lille skål.

Dette er et trin der bliver brugt i mange af vores thaiopskrifter, så man kan med fordel lave en større portion. Det holder sig længe på køl.

Trin 3

Pil hvidløget, løget og det yderste lag af citrongræsset. Skræl galangaroden og ingefæren.

Flæk hvidløgene, hak løget i ringe, hak citrongræsset, chilien (skrab kernerne ud, hvis ikke det skal blive for stærkt), ingefæren og galangaroden groft.

Ved at skære urterne på tværs af deres fibre, bliver de nemmere at morte.

Ingredienserne behøver ikke at blive hakket, hvis man vælger at lave pastaen i en food processor.

Trin 4

Kom saltet, citrongræsset og chilien i morteren og slå på det, indtil det bliver en grov mos. Én ad gangen tilføjes og mortes grundigt: Galangaroden, ingefæren,  hvidløget, løget, de ristede krydderier samt karry og rejepastaen. Rør undervejs rundt med en ske, så pastaen bliver mere jævn.

Man kan sagtens blende det hele i en food processor. I så fald, kan man med fordel tilsætte fiskesaucen og lidt af kokosmælken for at blenderen kan få fat.

Trin 5

Tilbered risene som angivet på emballagen.

Trin 6

Varm en wok eller gryde op ved middelhøj varme. Lad pastaen simre i olien under omrøring i ca. 5 min.

Trin 7

Tilsæt fiskesaucen, soyaen og sukkeret. Lad det simre, indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt kyllingen og lad det simre under omrøring i ca. 5 min.

Trin 8

Hæld 9/10 af kokosmælken i kyllingen og lad det simre i ca. 30 min., indtil kyllingen er gennemstegt.

Trin 9

Varm det resterende kokosmælk i en kasserolle.

Skyl koriander og afdryp for vand.

Fordel retten i skåle med 1 spsk. varm kokosmælk henover.

Serveres med korianderen og de lune ris.