Smørglaserede asparges

Spises ugentligt fra 1. maj til Sankt Hans

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS11% af daglig mad-relateret maxudledning

Spises ugentligt fra 1. maj til Sankt Hans

Farven på en asparges bestemmes af, hvor meget lys den får. De hvide asparges fremkommer, ved at man bygger en lille jordhøj op omkring skuddet for på den måde at lukke lyset ude. De grønne asparges får lov at sole sig og blive solbrændte. Friheden gør også, at de snor sig mere uregerligt og ikke står så lige som de hvide typer. Man kan også vælge kun at dække aspargesene delvist med jord, hvilket vil give en grøntsag der, changerer fra dyb lilla til grøn til helt bleg.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
8 stk.Grønne asparges
8 stk.Hvide asparges
50 gr.Smør
*Man kan også bruge olivenolie
1 stk.Citron
Del ingrediensliste

Forbered aspargesene

Bring en gryde med stor diameter med kraftigt saltet vand i kog.
Skræl aspargesene grundigt, så den træede del er helt væk. Skær dem evt. i kortere stykker, så de passer i gryden

Alt efter hvor friske aspargesene er kan noget af bunden på aspargesen kasseres helt.

Kog aspargesene

Skru ned for det kogende vand, så det kun lige netop ’snurrer’.

Kom aspargesene i vandet, og lad dem simre i 4­-5 minutter, indtil de begynder at blive gennemsigtige, men stadig giver lidt modstand, når du stikker en kniv igennem dem.

Glasering

Sluk for blusset, kassér vandet fra aspargesene, og tilsæt citron­saften og smørtern.

Vend det forsigtigt rundt, indtil smørret har dannet en glin­sende hinde omkring aspargesene, og server straks.