Smørglaserede asparges
Spises ugentligt fra 1. maj til Sankt Hans

Spises ugentligt fra 1. maj til Sankt Hans
Mængde | Ingrediens |
---|---|
8 stk. | Grønne asparges |
8 stk. | Hvide asparges |
50 gr. | Smør *Man kan også bruge olivenolie |
1 stk. | Citron |
Forbered aspargesene
Bring en gryde med stor diameter med kraftigt saltet vand i kog.
Skræl aspargesene grundigt, så den træede del er helt væk. Skær dem evt. i kortere stykker, så de passer i gryden
Kog aspargesene
Skru ned for det kogende vand, så det kun lige netop ’snurrer’.
Kom aspargesene i vandet, og lad dem simre i 4-5 minutter, indtil de begynder at blive gennemsigtige, men stadig giver lidt modstand, når du stikker en kniv igennem dem.
Glasering
Sluk for blusset, kassér vandet fra aspargesene, og tilsæt citronsaften og smørtern.
Vend det forsigtigt rundt, indtil smørret har dannet en glinsende hinde omkring aspargesene, og server straks.

Madopskrifter der kan laves på under 20 minutter

Horiatiki – græsk salat

Asparges carpaccio med ramsløgsolie
© Planetarisk kogebog 2025