Sommergrøntsager med mayo

Snackbræt i vores tid

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS39% af daglig mad-relateret maxudledning

Snackbræt i vores tid

Til denne opskrift skal du bare bruge de grøntsager der er friske, lokale og flotte i sæsonen og på dagen. Næsten alt kan bruges. Noget vil måske have gavn af at blive kogt først.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
10 stk.Radiser
*F.eks
10 stk.Grønne asparges
*F.eks
1 stk.Squash
*F.eks
1 stk.Fennikel
*F.eks
5 stk.Gulerødder
*F.eks
stk.Citron
4 dl.Ramsløgsolie
*Anden grøn olie (se opskrift) eller neutral olie
2 stk.Æggeblommer
2 spsk.Hvidvinseddike
Del ingrediensliste

Mayonnaisen

Du kan lave en grøn mayonnaise efter opskriften her eller du kan lave en aioli eller købe en mayonnaise alt efter hvad du synes.

Grøntsagerne

Rens og skær grøntsagerne i de former, du foretrækker, og overfør dem til en balje med isvand. Alternativt kan du komme dem i en balje med vand og lade dem afkøle i køleskabet i mindst en time.

Dræn vandet fra grøntsagerne, vend dem med citronsaften, olivenolie og salt og server (evt. på is) med mayonnaisen.