Spaghetti med ratatouille

En klassisk ratatouille er den perfekte følgesvend til din hverdagspasta.

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS30% af daglig mad-relateret maxudledning

En klassisk ratatouille er den perfekte følgesvend til din hverdagspasta.

Brug hellere frilandsgrønt fra sydeuropa end dansk drivhusgrønt, uden for højsæsonen. Det eer bedre for klimaet og smagen.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Gulerødder
1 stk.Løg
0.5 stk.Courgette
0.5 stk.Fennikel
1 stk.Chili
2 stk.Hvidløgsfed
50 gr.Tomatpure
400 gr.Flåede tomater
4 stk.Timiankviste
320 gr.Pasta
2 spsk.Olivenolie
50 gr.Parmesanost
Del ingrediensliste

Trin 1

Pil løget og hvidløget. Skræl guleroden og skyl fennikel, courgette og chili.

Skær omhyggeligt grøntsagerne ud i små tern.

De små tern giver en fed konsistens til sovsen, men man kan sagtens slippe afsted med at skære grøntsagerne i grovere stykker.

Trin 2

Varm en gryde op ved middelhøj varme og tilsæt olien.

Steg gulerødderne i 2 min. før resten af grøntsagerne tilsættes.

Trin 3

Lav et hul i midten af gryden og steg tomatpureen i lidt ekstra olie i ca. 1 min.

Trin 4

Tilsæt flåede tomater, lidt vand og bladene fra timianen. Lad det simre 5 min. og smag til med salt og peber.

Hvis sovsen er for flydende, så lad den reducere lidt længere over varme. Sovsen skal have konsistens som en alm. kødsovs.

Trin 5

Kog pastaen som angivet på pakken, og fordel den i dybe tallerkener sammen med ratatouillen. Riv osten henover.

Har du god tid, kan du også bruge ratatouillen til lasagne.

En klassisk ratatouille er den perfekte følgesvend til din hverdagspasta.