Stegt fasanbryst med kraftig rødvinssauce

Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.

► Afspil Video

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS10% af daglig mad-relateret maxudledning

Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.

Vildt er klimaneutralt så længe det ikke bliver fodret eller på anden måde påvirket af mennesker. Men husk, der er kun en begrænset mængde vildt i verden.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Fasanbryst
1 tsk.Salt
1 spsk.Olivenolie
1 dl.Rødvin
2 dl.Vildtfond
*Se opskrift
Del ingrediensliste

Trin 1

Krydr fasanbrystet godt med salt og lad det stå minimum 30 min. og temperere.

Trin 2

Varm en pande op ved høj varme.

Trin 3

Steg fasanbrystene i ca. 2 min. på én side, indtil det får godt med farve.

Trin 4

Bevæg kødet lidt rundt på panden, så det får en jævn stegeskorpe.

Trin 5

Vend kødet om på den anden side og steg yderligere ca. 30 sek.

Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 58°C, når det tages af varmen.

Trin 6

Tag kødet af varmen og lad det hvile, imens saucen laves.

Trin 7

Hæld rødvinen i den varme pande og lad det reducere, indtil der er ca. 1/2 spsk. pr. person.

Trin 8

Hæld fonden i gryden og lad det reducere, indtil det begynder at tykne.

Sluk for varmen og krydr med lidt salt og peber.

Man kan med fordel tilsætte et par tern koldt smør, hvis man ønsker lidt mere mængde og en mere afrundet smag.

Trin 9

Skær kødet i tynde skiver på den lange led og krydr det godt med salt og peber.

Hæld saucen henover.

Trin 10

Servér evt. med en efterårssalat.