Stegt fasanbryst med kraftig rødvinssauce
Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.
► Afspil Video
Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Fasanbryst |
1 tsk. | Salt |
1 spsk. | Olivenolie |
1 dl. | Rødvin |
2 dl. | Vildtfond *Se opskrift |
Trin 1
Krydr fasanbrystet godt med salt og lad det stå minimum 30 min. og temperere.
Trin 2
Varm en pande op ved høj varme.
Trin 3
Kom godt med olie på panden.
Steg fasanbrystene i ca. 2 minutter på én side, indtil det får godt med farve.
Trin 4
Bevæg kødet lidt rundt på panden, så det får en jævn stegeskorpe.
Trin 5
Vend kødet om på den anden side og steg yderligere ca. 30 sek.
Trin 6
Tag kødet af varmen og lad det hvile, imens saucen laves.
Trin 7
Hæld rødvinen i den varme pande og lad det reducere, indtil der er ca. 1/2 spsk. pr. person.
Trin 8
Hæld fonden i gryden og lad det reducere, indtil det begynder at tykne.
Sluk for varmen og krydr med lidt salt og peber.
Trin 9
Skær kødet i tynde skiver på den lange led og krydr det godt med salt og peber.
Hæld saucen henover.
Trin 10
Servér evt. med en kålsalat.

Carpaccio på vildtkød
