Stegt fasanbryst med kraftig rødvinssauce
Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.
► Afspil Video
Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Fasanbryst |
1 tsk. | Salt |
1 spsk. | Olivenolie |
1 dl. | Rødvin |
2 dl. | Vildtfond *Se opskrift |
Trin 1
Krydr fasanbrystet godt med salt og lad det stå minimum 30 min. og temperere.
Trin 2
Varm en pande op ved høj varme.
Trin 3
Steg fasanbrystene i ca. 2 min. på én side, indtil det får godt med farve.
Trin 4
Bevæg kødet lidt rundt på panden, så det får en jævn stegeskorpe.
Trin 5
Vend kødet om på den anden side og steg yderligere ca. 30 sek.
Trin 6
Tag kødet af varmen og lad det hvile, imens saucen laves.
Trin 7
Hæld rødvinen i den varme pande og lad det reducere, indtil der er ca. 1/2 spsk. pr. person.
Trin 8
Hæld fonden i gryden og lad det reducere, indtil det begynder at tykne.
Sluk for varmen og krydr med lidt salt og peber.
Trin 9
Skær kødet i tynde skiver på den lange led og krydr det godt med salt og peber.
Hæld saucen henover.
Trin 10
Servér evt. med en efterårssalat. Som beskrevet øverst i opskriften er denne opskrift udviklet sammen med Klosterheden Vildt. Du kan få 10% rabat på deres introkasse ved at bruge koden “Barnemad” og så støtter du samtidig os.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Stegt fasanbryst med kraftig rødvinssauce
