Klimavenlig comfort food
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Hvedemel |
30 gr. | Fuldkornsmel |
75 gr. | Smør |
2 spsk. | Vand |
200 gr. | Champignon |
200 gr. | Østershatte *Kan udskiftes med andre svampe som fx kantarel, portobello, enoki |
1 stk. | Skalotteløg |
2.5 dl. | Piskefløde |
1 spsk. | Olivenolie |
1 spsk. | Balsamico |
1 spsk. | Hvedemel |
0.5 stk. | Æg |
ad lib | Salt og peber |
Trin 1
Skær smøret i ca. 1 x 1 x 1 cm. stykker og smuldr det godt ud i melet.
Tilsæt vandet og saltet og ælt det sammen til en homogen dej.
Trin 2
Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul den flad ud i en cirkel. Rul fra midten og udad. Undlad at rulle frem og tilbage.
Kom efterfølgende dejen i køleskabet, hvor den kan ligge fladt.
Trin 3
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Rens svampene for evt. skidt med en kniv eller en pensel. Undlad at skylle dem.
Riv eller skær dem i mindre stykker.
Pil løget og hak det fint.
Trin 4
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er varm, steges svampene i olien i ca. 5 min., indtil de får godt med farve på to sider.
Skru ned for varmen, tilsæt løgene og lad dem blive gyldne under omrøring.
Kom melet i og rør det godt ud i svampene.
Trin 5
Hæld fløden i panden og lad det reducere helt ind, så væsken ikke løber.
Smag til med salt, peber og balsamico.
Trin 6
Tag tærtedejen ud af køleskabet og træk det øverste lag bagepapir af.
Trin 7
Placér fyldet i midten af dejen og fold dejen henover fyldet.
Pisk ægget og pensl det på dejen.
Bag tærten i ca. 20 min., indtil overfladen er blevet helt gylden.
Trin 8
Lad gerne galetten afkøle i 5 min. inden den serveres. Gerne med en frisk salat. Kunne fx være denne.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.