Tagliatelle med spinat
Til travle men velsmagende aftener
Til travle men velsmagende aftener
Mængde | Ingrediens |
---|---|
400 gr. | Tagliolini *el. lign |
12 stk. | Ansjosfileter *Kan udelades hvis du ønsker en vegetarisk version |
4 stk. | Hvidløgsfed |
400 gr. | Spinat *Den fuldvoksne af slagsen hvis du kan få det. Spæd gerne op med andre slags grøntsager. Rodfrugter, løg, svampe eller kål. |
1 dl. | Hvidvin |
100 gr. | Smør *Koldt |
Sæt pastavandet over
Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pastaen.
Når vandet koger, kog pastaen som angivet på emballagen. Kogevandet må ikke kasseres. Lav resten af retten imens.
Steg hvidløget
Varm en flad, stor bred gryde op ved middel varme. Knus hvidløgene let med skrællen på, og kom dem i gryden sammen med et godt skvæt olie. Lad det simre stille og roligt.
Tilsæt ansjoserne
Hak ansjoserne groft, og kom dem til gryden med hvidløg.
Tilsæt hvidvin og spinat
Kom hvidvinen og spinaten i gryden ved høj varme, så spinaten falder sammen, og alkoholen fra hvidvinen fordamper.
Skær smørret i tern.
Lav sovsen
Kom pastaen i spinaten, og rør det godt rundt i et par minutter ved middel varme, imens smørret tilsættes lidt efter lidt. Hæld lidt af kogevandet fra pastaen i, hvis pastaen begynder at blive tør.
Smag retten til med salt og peber og servér straks.
Madopskrifter der kan laves på under 20 minutter