Torsk ‘En papilotte’

Hver portion er en gave, der skal åbnes

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

1.2 KG CO2 PR. PRS84% af daglig mad-relateret maxudledning

Hver portion er en gave, der skal åbnes

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 dl.Jasminris
1 stk.Gulerod
0.25 stk.Broccoli
0.5 stk.Løg
70 gr.Champignon
1 spsk.Vegetabilsk olie
25 gr.Smør
0.5 dl.Hvidvin
130 gr.Torskefilet
*Eller anden foretrukken fisk
6 stk.Timiankviste
1 spsk.Eddike
5 stk.Persillekviste
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm ovnen til 200 grader og kog ris til servering.

Skær fisken i portionsstørrelser og krydr med salt og lad dem stå og temperere.

Trin 2

Varm en pande op ved middel varme og skær grøntsagerne ud i grove stykker.

Trin 3

Kom olie i panden og tilsæt grøntsagerne. Kom halvdelen af smøret ved og lad grøntsagerne brune i ca. 5 min.

Trin 4

Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen og vandet fordampe i 3 min. tid.

Ved at stege grøntsagerne før de skal bages, sørger man for, at deres tilberedningstid passer med fisken.

Trin 5

Hæld de stegte grøntsager på midten af bagepapiret og læg fisken ovenpå og efterfølgende smør, timian og eddike.

Trin 6

Fold bagepapiret en gang på midten og fold som vist på videoen.

Som et hurtigere alternativ kan man samle alle siderne op omkring retten og forme en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv.

Trin 7

Bag fisken i ca. 8 min., indtil fisken begynder at flage.

Hvis du ikke bruger varmluftsovn skal den have lidt længere tid.

Trin 8

Hak persillen groft og drys over den bagte fisk. Serveres sammen med de lune ris.