Toscansk brødsalat – Panzanella
Når tomaterne er i højsæson er der ikke meget der slår denne toscanske super-klassiker.
► Afspil VideoNår tomaterne er i højsæson er der ikke meget der slår denne toscanske super-klassiker.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
6 stk. | Tomater |
0.5 stk. | Daggammelt brød *Gerne surdej eller ciabatta. De billige i supermarkedet egner sig godt! |
8 stk. | Basilikumstilke *Gerne flere aromatiske urter som timian, purløg eller hvad man har stående |
2 stk. | Peberfrugter |
1 spsk. | Kapers |
2 stk. | Ansjosfileter *Eller sardiner |
8 spsk. | Olivenolie |
2 spsk. | Balsamico |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Trin 1
Skær eller riv brødet i chunks. Varm en pande op ved middelhøj varme og læg brødstykkerne på. Hæld halvdelen af olien på panden og rist brødet i ca. 4 min. under jævnlig omrøring, indtil det får en gylden overflade. Krydres med salt og overføres til en tallerken med fedtsugende papir.
Trin 2
Skyl peberfrugten, halvér dem, fjern kernehuset og læg på en tør pande. Varm op ved middelhøj varme og rist frugterne, indtil de har fået godt med farve og bliver møre. Ca. 10 min. tid.
Skær dem efterfølgende i mindre stykker.
Trin 3
Skær tomaterne i mindre stykker, kom i en stor skål og vend med salt.
Pil og hak hvidløget, ansjoser og kapers groft og tilsæt til tomaterne.
Trin 4
Pil, skyl og afdryp urterne for vand og hak dem evt. groft.
Vend urterne i salaten med croutonerne og peberfrugten.
Smages til med salt, peber og balsamico.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.