Toscansk brødsalat – Panzanella

Når tomaterne er i højsæson er der ikke meget der slår denne toscanske super-klassiker.

► Afspil Video

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS18% af daglig mad-relateret maxudledning

Når tomaterne er i højsæson er der ikke meget der slår denne toscanske super-klassiker.

Der sker noget fuldstændig magisk når sprødstegt brød bliver vædet og blødt igen. Det er en af genistregerne i denne salat.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
6 stk.Tomater
0.5 stk.Daggammelt brød
*Gerne surdej eller ciabatta. De billige i supermarkedet egner sig godt!
8 stk.Basilikumstilke
*Gerne flere aromatiske urter som timian, purløg eller hvad man har stående
2 stk.Peberfrugter
1 spsk.Kapers
2 stk.Ansjosfileter
*Eller sardiner
8 spsk.Olivenolie
2 spsk.Balsamico
1 stk.Hvidløgsfed
Del ingrediensliste

Trin 1

Skær eller riv brødet i chunks. Varm en pande op ved middelhøj varme og læg brødstykkerne på. Hæld halvdelen af olien på panden og rist brødet i ca. 4 min. under jævnlig omrøring, indtil det får en gylden overflade. Krydres med salt og overføres til en tallerken med fedtsugende papir.

Brødet behøver ikke være sprødt hele vejen igennem. Det vigtigste er, at det får en flot stegeoverflade.

Trin 2

Skyl peberfrugten, halvér dem, fjern kernehuset og læg på en tør pande. Varm op ved middelhøj varme og rist frugterne, indtil de har fået godt med farve og bliver møre. Ca. 10 min. tid.

Skær dem efterfølgende i mindre stykker.

Trin 3

Skær tomaterne i mindre stykker, kom i en stor skål og vend med salt.

Pil og hak hvidløget, ansjoser og kapers groft og tilsæt til tomaterne.

 

Trin 4

Pil, skyl og afdryp urterne for vand og hak dem evt. groft.

Vend urterne i salaten med croutonerne og peberfrugten.

Smages til med salt, peber og balsamico.