Vegetar lasagne

Vegetarisk lasagne med ratatouille, bechamel og grøn pesto

► Afspil Video

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

1.3 KG CO2 PR. PRS90% af daglig mad-relateret maxudledning

Vegetarisk lasagne med ratatouille, bechamel og grøn pesto

Gør dig umage med at udskære grøntsagerne til ratatouillen. Konsistensen af de mange små firkanter er super lækker og gør en overraskende stor forskel for den samlede smagsoplevelse.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Gulerødder
1 stk.Løg
2 stk.Squash
1 stk.Fennikel
1 stk.Chili
2 stk.Hvidløgsfed
100 gr.Tomatpure
1 dl.Olivenolie
800 ml.Flåede tomater
10 stk.Timiankviste
1 bdt.Persille
1 stk.Citron
50 gr.Parmesanost
250 gr.Spinat
250 gr.Mozzerella
17 stk.Lasagneplader
1 l.Bechamel
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm ovnen til 180 grader. Skær omhyggeligt grøntsagerne ud i små tern.

Ved at være omhyggelig med udskæringen, får lasagnen en rigtig god struktur og konsistens.

Trin 2

Varm en gryde op ved middelhøj varme og tilsæt 1 spsk. olie pr. person.

Steg gulerødderne i 2 min. før resten af grøntsagerne tilsættes.

Trin 3

Lav et hul i midten af gryden og steg tomatpureen i lidt ekstra olie i ca. 1 min.

Trin 4

Tilsæt flåede tomater, lidt vand og bladene fra timianen. Lad det simre 5 min. og smag til med salt og peber.

Hvis sovsen er for flydende, så lad den reducere lidt længere over varme. Sovsen skal have konsistens som en alm. kødsovs.

Trin 5

Hak persillen fint og hæld det i en skål. Bland det med revet citronskal, parmesan, salt og olien.

Det skal have konsistens som en pesto.

Trin 6

Hæld et tyndt lag tomatsovs i bunden af et ovnfast fad og tilsæt herefter ingredienserne i følgende rækkefølge: lasagneplader, tomatsovs, spinat, Bechamel sauce. Gentag dette så mange gange som muligt, og afslut med et lag lasagneplader, tomatsovs, mozzarella, persillepesto.

Det er vigtigt med mange lag i lasagnen, så lasagnepladerne kan holde på strukturen. Brug et fad, som ikke har for stor en flade, og som har lidt høje kanter. På den måde kan man bygge flere lag med den samme mængde fyld.

Trin 7

Bag lasagnen i ca. 40 minutter. Stik en kniv ned gennem pladerne for at tjekke om de er færdigkogte.

 

Jo længere lasagnen får lov til at hvile efter bagning, des mere vil den sætte sig.

Trin 8

Top lasagnestykkerne med basilikum og olivenolie.