Vegetarisk lasagne med ratatouille, bechamel og grøn pesto
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Gulerødder |
1 stk. | Løg |
2 stk. | Squash |
1 stk. | Fennikel |
1 stk. | Chili |
2 stk. | Hvidløgsfed |
100 gr. | Tomatpure |
1 dl. | Olivenolie |
800 ml. | Flåede tomater |
10 stk. | Timiankviste |
1 bdt. | Persille |
1 stk. | Citron |
50 gr. | Parmesanost |
250 gr. | Spinat |
250 gr. | Mozzerella |
17 stk. | Lasagneplader |
1 l. | Bechamel |
Trin 1
Forvarm ovnen til 180 grader. Skær omhyggeligt grøntsagerne ud i små tern.
Trin 2
Varm en gryde op ved middelhøj varme og tilsæt 1 spsk. olie pr. person.
Steg gulerødderne i 2 min. før resten af grøntsagerne tilsættes.
Trin 3
Lav et hul i midten af gryden og steg tomatpureen i lidt ekstra olie i ca. 1 min.
Trin 4
Tilsæt flåede tomater, lidt vand og bladene fra timianen. Lad det simre 5 min. og smag til med salt og peber.
Trin 5
Hak persillen fint og hæld det i en skål. Bland det med revet citronskal, parmesan, salt og olien.
Det skal have konsistens som en pesto.
Trin 6
Hæld et tyndt lag tomatsovs i bunden af et ovnfast fad og tilsæt herefter ingredienserne i følgende rækkefølge: lasagneplader, tomatsovs, spinat, Bechamel sauce. Gentag dette så mange gange som muligt, og afslut med et lag lasagneplader, tomatsovs, mozzarella, persillepesto.
Trin 7
Bag lasagnen i ca. 40 minutter. Stik en kniv ned gennem pladerne for at tjekke om de er færdigkogte.
Trin 8
Top lasagnestykkerne med basilikum og olivenolie.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.