Vildsvine slider

Nu er der måske nogle der vil rynke på næsen, men vildsvin slår oksekød med længder i en burger.

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS16% af daglig mad-relateret maxudledning

Nu er der måske nogle der vil rynke på næsen, men vildsvin slår oksekød med længder i en burger.

Vi har lavet denne opskrift i samarbejde med Klosterheden Vildt. Du kan købe en Introkasse hos dem hvor du bl.a. får hakket vildsvinekød, og hvis du bruger rabatkoden "Barnemad" får du 10% rabat. Derudover tjener vi penge for hver solgt kasse. På den måde kan vi blive ved med at lave lækre opskrifter til dig.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
500 gr.Hakket vildsvinekød
4 stk.Krydderboller
2 stk.Løg
0.5 dl.Creme fraiche 18%
1 dl.Mayonnaise
1 stk.Æble
2 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Trin 1

Hvis bøfferne skal grilles, skal grillen tændes som det første.

Trin 2

Pil løget, halvér det, hak det i tynde skiver og kom det op i en stor pande eller gryde med olien.

Trin 3

Varm gryden op ved middelhøj varme og steg løgene under jævnlig omrøring i ca. 15 min. i alt.

Når løgene sætter sig fast til bunden, slukkes der for varmen, indtil dampen fra løgene får det til at slippe igen. Gentag processen, indtil løgene er blevet helt brune.

Smages til med salt, peber og lidt eddike.

Slipper løgene ikke panden, kan man med fordel tilsætte lidt vand, for at koge karamellen af.

Trin 4

Form en bøf pr. person og læg dem på den varme grill eller en olieret pande. Lad bøfferne stege i ca. 3 min. på hver side, indtil de er blevet brune ud til kanten. Krydr godt med salt og peber og lad dem hvile, imens bollerne varmes.

Trin 5

Skær bollerne over og smør et tyndt lag mayonnaise på skærsiden.

Grill eller steg bollerne i ca. 1 min. på skærefladen, indtil de har fået en brun overflade.

Trin 6

Kom mayonnaisen i en skål og bland det sammen med creme fraichen. Krydres godt med salt og peber.

Trin 7

Skyl æblet og skær det i tynde skiver.

Trin 8

Anret æblestykkerne i bunden med bøffen henover, de stegte løg og dressingen til sidst. Som beskrevet øverst i opskriften er denne opskrift udviklet sammen med Klosterheden Vildt. Du kan få 10% rabat på deres introkasse ved at bruge koden “Barnemad” og så støtter du samtidig os.