Vildt fun at lave :)
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 kg. | Vildt kogeben |
2 stk. | Gulerødder |
2 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløg |
5 stk. | Laurbærblade |
2 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Forvarm ovnen ved 200 grader.
Læg kogebenene på en bradepande dækket med bagepapir. Bag dem i ca 45 min., indtil benene er blevet kraftigt brunede. Vend benene undervejs, så de bliver brunet over det hele.
Trin 2
Pil løget og skræl guleroden. Flæk løget og hvidløget og skær guleroden i mindre stykker.
Trin 3
Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg grøntsagerne i olien, indtil de får godt med farve.
Kom de brunede kogeben i gryden og dæk med vand.
Trin 4
Få det op at koge, og fjern det skum der ligger sig på overfladen med en ske.
Trin 5
Skru helt ned for varmen og lad det simre i min. 6 timer med låg på.
Trin 6
Sigt væsken i en ny gryde og lad det reducere uden låg ved høj varme til ca. halvdelen af benenes vægt.
Trin 7
Køl væsken ned uden låg, indtil fedtet har sat sig.
Trin 8
Skrab fedtet fra med en ske.
Fonden er nu klar til at blive brugt til denne sauce, en gryderet eller at blive frosset ned.
Som beskrevet øverst i opskriften er denne opskrift udviklet sammen med Klosterheden Vildt. Du kan få 10% rabat på deres introkasse ved at bruge koden “Barnemad” og så støtter du samtidig os.