Vildtfond

Vildt fun at lave :)

► Afspil Video

Tid

6 t.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS14% af daglig mad-relateret maxudledning

Vildt fun at lave :)

Vi har lavet denne opskrift i samarbejde med Klosterheden Vildt. Du kan købe en Introkasse hos dem hvor du bl.a. får knogler fra kronvildt, og hvis du bruger rabatkoden "Barnemad" får du 10% rabat. Derudover tjener vi penge for hver solgt kasse. På den måde kan vi blive ved med at lave lækre opskrifter til dig.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 kg.Vildt kogeben
2 stk.Gulerødder
2 stk.Løg
1 stk.Hvidløg
5 stk.Laurbærblade
2 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm ovnen ved 200 grader.

Læg kogebenene på en bradepande dækket med bagepapir. Bag dem i ca 45 min., indtil benene er blevet kraftigt brunede. Vend benene undervejs, så de bliver brunet over det hele.

Trin 2

Pil løget og skræl guleroden. Flæk løget og hvidløget og skær guleroden i mindre stykker.

Trin 3

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg grøntsagerne i olien, indtil de får godt med farve.

Kom de brunede kogeben i gryden og dæk med vand.

Trin 4

Få det op at koge, og fjern det skum der ligger sig på overfladen med en ske.

Trin 5

Skru helt ned for varmen og lad det simre i min. 6 timer med låg på.

Trin 6

Sigt væsken i en ny gryde og lad det reducere uden låg ved høj varme til ca. halvdelen af benenes vægt.

I en opskrift til 6 personer, skal der være 1 l

Trin 7

Køl væsken ned uden låg, indtil fedtet har sat sig.

Trin 8

Skrab fedtet fra med en ske.

Fonden er nu klar til at blive brugt til denne sauce, en gryderet eller at blive frosset ned.

Som beskrevet øverst i opskriften er denne opskrift udviklet sammen med Klosterheden Vildt. Du kan få 10% rabat på deres introkasse ved at bruge koden “Barnemad” og så støtter du samtidig os.

Fedtet er perfekt til at stege med i stedet for olie eller smør.