Asparges en papilotte

Mad med 'hjerte'

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS13% af daglig mad-relateret maxudledning

Mad med 'hjerte'

En papilotte på fransk eller al cartoccio på italiensk er en tilberedningsmetode, hvor råvarer bages indpakket i bagepapir. Papirspakken holder på saften og aromaen i retten og er perfekt til saftige, nye grønne asparges. Bagepapiret klippes først ud som et hjerte, foldes på midten hen over grøntsagerne og lukkes med små stramme folder langs kanten.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
400 gr.Asparges
*Hvide eller grønne
1 stk.Citron
1 stk.Salviestilk
50 gr.Smør
Del ingrediensliste

Fold papilotterne

Forvarm ovnen ved 160 °C varmluft.

Der skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. person. Fold hvert stykke papir på midten for at finde centrum, og klip papiret, som du ville klippe et julehjerte (se billede). Fordel aspargesene centralt på den ene side af hjertet, og krydr med salt. 

Placér en citronskive og en klat smør hen over aspargesene, og afslut med salvien. 

Fold den bare side af bagepapiret hen over aspargesene, og luk pakken med små overlappende folder langs kanten. 

Bag aspargesene

Læg pakkerne i et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden. 

Bag aspargesene i ca. 10-12 minutter, indtil aspargesene er blevet lidt møre, men stadig har et knæk. 

Servér f.eks med ansjoser, nye kartofler og en græsk salat.