Baba Ganoush

Sørg for at auberginen er blød som smør inden du blender den.

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS18% af daglig mad-relateret maxudledning

Sørg for at auberginen er blød som smør inden du blender den.

Denne ret er perfekt at lave på forhånd og have klar på køl til travle hverdagsaftener.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Auberginer
0.5 dl.Olivenolie
1 stk.Citron
1 stk.Granatæble
Del ingrediensliste

Auberginen

Forvarm en grill eller en ovn ved maksimum temperatur på varmluft med ovenvarme. 

Skyl auberginen, prik huller i den med en gaffel og overfør til grillen eller et ildfast fad.

Bages i ca. 20-30 minutter, indtil auberginen er blevet helt mør og skrællen branket.

Cremen

Pil skrællen af auberginen og overfør til et højt glas eller en skål.

Blend auberginen, saften fra auberginen og olivenolien med en stavblender. 

Smages til med citronsaft, salt, peber og toppes evt. granatæblekerner.

Hvis man ønsker mere fart på krydringen, kan man med fordel tilsætte hvidløg, spidskommen og tahin.

Servering

Server evt baba ganoushen med friske granatæble kerner, og lidt oliven olie.