BBQ gris med Nuoc Cham sauce

Frisk og festlig fællesspisning

► Afspil Video

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

0.9 KG CO2 PR. PRS63% af daglig mad-relateret maxudledning

Frisk og festlig fællesspisning

Kombinationen af fiskesauce, limesaft, chilli og sukker, kan i den rette dosering nærmest få smagsløgene til at poppe og hele munden til at strammes i en vidunderlig smagsoplevelse.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
500 gr.Svinenakke
1 stk.Salathoved
*hjertesalat, romaine eller bok choy
.5 bdt.Koriander
*Kan udskiften med thai basilikum eller en kombination af dild og alm. basilikum
3 stk.Hvidløgsfed
2 spsk.Fiskesauce
4 stk.Små grønne thaichilier
4 dl.Jasminris
1 stk.Lime
2 spsk.Honning
*Lys honning eller sirup
400 gr.syltet daikon
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/syltet-daikon/
Del ingrediensliste

Trin 1

Start med at lave syltet daikon som skal bruges til topping.

Pil hvidløget og skyl korianderen.
Flæk 1/3 af hvidløgsfedene og hak resten. Hak et par stilke af korianderen.
Mort det flækkede hvidløg, korianderen, halvdelen af honningen og halvdelen af fiskesaucen til en grov mos.

Trin 2

Skær kødet i bøffer på ca. 2 cm. tykkelse og vend det i marinaden.

Lad det hvile i køleskabet i ca. 1 time.

Trin 3

Lav Nuoc cham saucen ved at skylle chilien og hakke den i tynde skiver. Hak halvdelen af korianderen fint.

Bland det med 1 spsk. limesaft pr. person, resten af hvidløget, fiskesaucen og resten af honningen.

Trin 4

Kog risen som angivet på emballagen.

Skyl salaten og pil bladene fra stokken.

Trin 5

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i lidt olie, indtil det får godt med farve på begge sider. Ca. 5 min. på hver side.

Man får et endnu bedre resultat, hvis man griller kødet.

Trin 6

Skær kødet i tykke skiver og vend det i salt og peber.

Trin 7