Bruschetta med stuvet brændenælde, mælkebøtter og sødskærm

Her er en enkel og lækker ret du kan lave med nogle af danmarks mest almindelige vilde urter.

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS39% af daglig mad-relateret maxudledning

Her er en enkel og lækker ret du kan lave med nogle af danmarks mest almindelige vilde urter.

Husk at tage handsker på når du skal samle brændenælder.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Daggammelt brød
2.5 dl.Piskefløde
50 gr.Vesterhavsost
1 bdt.Brændenælder
1 bdt.Mælkebøtter
1 bdt.Spansk kørvel
*(Sødskærm)
1 stk.Hvidløgsfed
Del ingrediensliste

Brødet

Skær brødet i skiver og rist det sprødt på begge sider. Pil hvidløget og stryg det på brødet, imens det stadig er varmt.

Urterne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skyl urterne grundigt og pluk bladene fra stilken. Med brændenælderne kan man fordel bruge en madpincet og en saks for at undgå at blive brændt.

Kog urterne (brug evt. en pincet til nælderne for at undgå at blive brændt) i 30 sekunder og overfør det til en skål med koldt vand. Når det er kølet ned, drænes vandet fra og det resterende vand presses ud af urterne. Mange vilde urter har meget bid, så man kan med fordel hakke dem lidt før de stuves.

Stuvningen

Hæld fløden i en kasserolle og varm den op ved høj varme og lad fløden reducere under omrøring, indtil den begynder at blive cremet.

Kom urterne i og rør godt rundt i ca. 1 minut, så de bliver gennemvarme.Sluk for varmen, riv osten i og rør det godt rundt.

Smag til med salt og peber.

Servering

Hæld den varme stuvning henover brødet og servér straks.