Filetering af fladfisk

Lær at filetere fladfisk. Vi holder dig I hånden, trin for trin.

► Afspil Video

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS11% af daglig mad-relateret maxudledning

Lær at filetere fladfisk. Vi holder dig I hånden, trin for trin.

Denne teknik kan anvendes til de fleste fladfisk som f.eks rødspætter, skrubbe, ising, pighvar, slethvar, søtunge og rødtunge.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Skånsomt fanget fladfisk
Del ingrediensliste

Trin 1

Find en skarp og (helst) bøjelig kniv. Med den mørke side af fisken opad placeres kniven tæt til hovedet på siden med den længste filet.

Skær et lodret snit langs sidelinjen ned til halen.

Trin 2

Skær ligeledes et lodret snit langs rygfinnen, hele vejen op til hovedet.

Trin 3

I lange strøg føres kniven fra sidelinjen oppe ved hovedet ind mod dig selv under kødet, imens kniven holdes med en lille vinkel ned mod de vandretgående ben.

Trin 4

Fortsæt i lange strøg væk fra sidelinjen, imens der holdes om kødet med den anden hånd.

Træk let i kødet, imens der skæres.

Trin 5

Fortsæt i lange strøg, indtil kødet slipper ved rygfinnen.

Trin 6

Vend fisken om på den anden side og skær et lodret snit langs bugrummet ned til bugfinnen.

Trin 7

Skær ligeledes et lodret snit langs bugfinnen, hele vejen op til snittet ved bugrummet.

Trin 8

Ligesom med den anden side, skæres fileten af ved lange strøg.

Trin 9

Læg fileterne med skindsiden nedad og før kniven ned til skindet med en lille vinkel. Hold fast i skindet, imens kniven føres tæt til skindet – stadig med en vinkel væk fra dig selv.

Trin 10

Den færdige fillet