Grillede tomater på feta creme
Syren fra tomaterne og den fede feta-creme er et match made in heaven
Syren fra tomaterne og den fede feta-creme er et match made in heaven
Mængde | Ingrediens |
---|---|
20 stk. | Cherrytomater |
100 gr. | Feta |
2 dl. | Creme fraiche 18% |
1 bdt. | Purløg |
1 tsk. | Korianderfrø, hele |
1 tsk. | Sennepsfrø, hele |
Tænd grillen eller ovnen
Tænd op i en grill, så der er godt knald på (man kan også bage tomaterne i ovnen ved maksimumtemperatur).
Rør fetacremen
Kom fetaen i en skål sammen med cremefraichen, rør det godt sammen, og smag til med salt.
Rist krydderierne
Kom koriander- og sennepsfrøene på en tør pande, og rist dem over middel varme ved konstant omrøring, indtil de begynder at dufte kraftigt, og kom dem i en skål.
Grill eller bag tomaterne
Læg tomaterne på grillen eller i ovnen, og lad dem bage, indtil de bliver helt branket på to sider.
Hak purløget
Hak purløget fint.
Vend tomaterne
Kom tomaterne i en skål, og vend dem godt med urterne, de ristede frø, olivenolie, salt og peber.
Anretning
Kom fetacremen i et fad, og anret tomaterne og deres saft henover.
Spis f.eks tomaterne sammen med kogte kartofler og en frisk salat. Tomaterne er også perfekte som en del af et større grønt bord med f.eks grydestegt blomkål, grillet græskar og bagte auberginer.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.