Grillede tomater på feta creme

Syren fra tomaterne og den fede feta-creme er et match made in heaven

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS14% af daglig mad-relateret maxudledning

Syren fra tomaterne og den fede feta-creme er et match made in heaven

Du kan også erstatte eller blande tomaterne med f.eks peberfrugter, courgetter eller løg hvis du vil varere denne ret eller tilpasse den til have du har i køleskabet.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
20 stk.Cherrytomater
100 gr.Feta
2 dl.Creme fraiche 18%
1 bdt.Purløg
1 tsk.Korianderfrø, hele
1 tsk.Sennepsfrø, hele
Del ingrediensliste

Tænd grillen eller ovnen

Tænd op i en grill, så der er godt knald på (man kan også bage tomaterne i ovnen ved maksimumtemperatur).

Rør fetacremen

Kom fetaen i en skål sammen med cremefraichen, rør det godt sammen, og smag til med salt.

Rist krydderierne

Kom koriander- og sennepsfrøene på en tør pande, og rist dem over middel varme ved konstant omrøring, indtil de begynder at dufte kraftigt, og kom dem i en skål.

Grill eller bag tomaterne

Læg tomaterne på grillen eller i ovnen, og lad dem bage, indtil de bliver helt branket på to sider.

Hak purløget

Hak purløget fint.

Vend tomaterne

Kom tomaterne i en skål, og vend dem godt med urterne, de ristede frø, olivenolie, salt og peber.

Anretning

Kom fetacremen i et fad, og anret tomaterne og deres saft henover.

 

Spis f.eks tomaterne sammen med kogte kartofler og en frisk salat. Tomaterne er også perfekte som en del af et større grønt bord med f.eks grydestegt blomkål, grillet græskar og bagte auberginer.