
Du anede ikke, at aubergine kunne smage så godt
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Auberginer |
125 gr. | Ricottaost |
0.5 stk. | Hvidløgsfed |
10 stk. | Timiankviste |
1 stk. | Citron |
2 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Varm grillkul op. Hvis man bruger ovn, skal den varmes op til 225 grader.
Trin 2
Kom de hele auberginer direkte i grillen, så tæt på kullene som muligt og kom låg på. Med ovn skal de også bare kommes i hele med bagepapir under. De skal bages i ca. 20-30 min.
Trin 3
Vend evt. auberginerne under bagningen, så de får lige meget varme over det hele.
Trin 4
Auberginerne er færdige, når de er helt bløde over det hele. Ofte er de længst om at blive færdige oppe i toppen af frugten ved stilken. Bages de for lidt, får de en gummiagtig tekstur.
Trin 5
Imens auberginerne bager, saltes ricottaosten og blandes med hakket hvidløg.
Trin 6
Skær toppen af auberginerne og pil skindet af.
Trin 7
Skær auberginerne som du lyster og spred dem ud på et fad.
Trin 8
Drys godt med salt og kom nogle skefulde af ricottacremen på. Pil timianen fra stilkene og drys over. Pres saften fra citronen ud over og afslut med olienolie.
Retter der med fordel kan tilberedes udendørs på grill.

Hel grillet hornfisk med friske urter
