Helgrillet/bagt Aubergine

Du anede ikke, at aubergine kunne smage så godt

► Afspil Video

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS24% af daglig mad-relateret maxudledning

Du anede ikke, at aubergine kunne smage så godt

Det er altafgørende, at auberginen bliver blød som smør, inden du fileterer den.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Auberginer
125 gr.Ricottaost
0.5 stk.Hvidløgsfed
10 stk.Timiankviste
1 stk.Citron
2 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Trin 1

Varm grillkul op. Hvis man bruger ovn, skal den varmes op til 225 grader.

Trin 2

Kom de hele auberginer direkte i grillen, så tæt på kullene som muligt og kom låg på. Med ovn skal de også bare kommes i hele med bagepapir under. De skal bages i ca. 20-30 min.

Trin 3

Vend evt. auberginerne under bagningen, så de får lige meget varme over det hele.

Trin 4

Auberginerne er færdige, når de er helt bløde over det hele. Ofte er de længst om at blive færdige oppe i toppen af frugten ved stilken. Bages de for lidt, får de en gummiagtig tekstur.

Trin 5

Imens auberginerne bager, saltes ricottaosten og blandes med hakket hvidløg.

Trin 6

Skær toppen af auberginerne og pil skindet af.

Trin 7

Skær auberginerne som du lyster og spred dem ud på et fad.

Trin 8

Drys godt med salt og kom nogle skefulde af ricottacremen på. Pil timianen fra stilkene og drys over. Pres saften fra citronen ud over og afslut med olienolie.