Grydestegt Fennikel serveret som lammekrone

Kongens efterfølger

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS35% af daglig mad-relateret maxudledning

Kongens efterfølger

Der er nogle, som mener, at det grønne køkken ikke bør lade sig inspirere af eller efterligne det kødfokuserede køkken. Det er vi ikke enige i. Efterligninger, referencer, inspirationer har altid været et vigtigt element i den gastronomiske udvikling. Og i alle kreative processer for den sags skyld. Det vigtige er, at den nye opfindelse ikke blot er en dårligere udgave end det, som den referer til. Den skal kunne stå på egne ben. Som denne møre, søde og krydrede fennikelkrone.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Fennikel
25 gr.Smør
1 stk.Hvidløgsfed
1 stk.Rosmarinkvist
*Kan også bruge oregano, salvie eller timian
1 stk.Citron
Del ingrediensliste

Tilbered fenniklen

Flæk fenniklen på midten, læg den i en gryde med skæresiden nedad, og tilsæt et godt skvæt olie.

Kom låg på gryden, og varm op ved middelhøj varme, så fen­niklen kan stege og dampe samtidigt.
Lad den stege i 5 minutter, og tilsæt smør og krydderurter.
Lad den stege i yderligere 5 minutter uden låg, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør

Servering