"Mine gyoza er for sprøde", sagde ingen mennesker nogensinde
Mængde | Ingrediens |
---|---|
20 stk. | Dumplingpandekager |
200 gr. | Rejer *Du kan også bruge kammusling eller blæksprutte |
1 tsk. | Chilipulver |
1 stk. | Æg |
0.5 stk. | Løg |
2 spsk. | Ingefær |
1 stk. | Hvidløgsfed |
1 tsk. | Majsstivelse |
1 spsk. | Soyasauce *Til farsen |
35 gr. | Hvedemel |
70 gr. | Rapsolie |
70 gr. | Vand |
1 dl. | Soyasauce *til ponzu sauce |
1 dl. | Riseddike |
Trin 1
Hak rejer, finthak løg og riv ingefær og hvidløg. Put det hele i en skål. Tilsæt chilipulver, æg, majsstivelse og soya og bland godt.
Trin 2
Klargør et fad, et fugtigt viskestykke, en lille skål vand, gyozapandekager og fyldet på et bord. Kom 1 tsk. fyld i midten af pandekagen. Dup vand hele vejen langs kanten af pandekagen og luk sammen enten på midten ved simpelt at presse den flad, eller ved at folde kanten ind under sig selv 6-7 gange.
Trin 3
Når gyozaerne er foldet færdigt, overføres de til et fad, hvor de tildækkes med et fugtigt klæde.
Trin 4
Bland soyasauce og riseddike.
Trin 5
Kom mel i en skål og tilsæt olie og vand lidt efter lidt under omrøring, så det ikke klumper. Melblandingen skal have den samme konsistens som vist på videoen. Hvis den er for tyk, tilsættes mere vand.
Trin 6
Varm en pande op ved middel varme. Tilsæt ca. 1 spsk. olie og steg gyozaerne på den flade side i ca. 3 min. indtil de har en gylden farve.
Trin 7
Fordel melblandingen ud på panden, så den er dækket over det hele. Vær forsigtig ikke at komme et for tykt et lag på, så det kan blive sprødt.
Trin 8
Skru lidt ned for blusset og kom låg på panden. Lad dem dampe i ca. 5 min., til gyozaerne er tilberedt færdigt. Hvis melblandingen stadig virker lidt blød, så lad gyozaerne stege lidt længere uden låg.
Trin 9
Vend bunden i vejret på panden med en stor tallerken eller et fad henover, så retten servers “på hovedet”.
Trin 10
Server gyozaerne lune og dyp i ponzusaucen.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.