Gyoza med ekstra crust

"Mine gyoza er for sprøde", sagde ingen mennesker nogensinde

► Afspil Video

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS52% af daglig mad-relateret maxudledning

"Mine gyoza er for sprøde", sagde ingen mennesker nogensinde

Denne opskrift på gyoza med rejer sikrer at du får mere af den knasende side der er så lækker

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
20 stk.Dumplingpandekager
200 gr.Rejer
*Du kan også bruge kammusling eller blæksprutte
1 tsk.Chilipulver
1 stk.Æg
0.5 stk.Løg
2 spsk.Ingefær
1 stk.Hvidløgsfed
1 tsk.Majsstivelse
1 spsk.Soyasauce
*Til farsen
35 gr.Hvedemel
70 gr.Rapsolie
70 gr.Vand
1 dl.Soyasauce
*til ponzu sauce
1 dl.Riseddike
Del ingrediensliste

Trin 1

Hak rejer, finthak løg og riv ingefær og hvidløg. Put det hele i en skål. Tilsæt chilipulver, æg, majsstivelse og soya og bland godt.

Trin 2

Klargør et fad, et fugtigt viskestykke, en lille skål vand, gyozapandekager og fyldet på et bord. Kom 1 tsk. fyld i midten af pandekagen. Dup vand hele vejen langs kanten af pandekagen og luk sammen enten på midten ved simpelt at presse den flad, eller ved at folde kanten ind under sig selv 6-7 gange.

Dumplings kan foldes på mange måder, men fælles for dem er, at fyldet placeres i midten af pandekagen, og dumplingen skal lukkes til, så der er minimum af luft indvendigt.

Trin 3

Når gyozaerne er foldet færdigt, overføres de til et fad, hvor de tildækkes med et fugtigt klæde.

På den måde udtørrer de ikke, og vil undgå at blive seje ved tilberedning. Hvis der går noget tid før de skal steges, opbevares gyozaerne på køl.

Trin 4

Bland soyasauce og riseddike.

Trin 5

Kom mel i en skål og tilsæt olie og vand lidt efter lidt under omrøring, så det ikke klumper. Melblandingen skal have den samme konsistens som vist på videoen. Hvis den er for tyk, tilsættes mere vand.

Trin 6

Varm en pande op ved middel varme. Tilsæt ca. 1 spsk. olie og steg gyozaerne på den flade side i ca. 3 min. indtil de har en gylden farve.

Trin 7

Fordel melblandingen ud på panden, så den er dækket over det hele. Vær forsigtig ikke at komme et for tykt et lag på, så det kan blive sprødt.

Trin 8

Skru lidt ned for blusset og kom låg på panden. Lad dem dampe i ca. 5 min., til gyozaerne er tilberedt færdigt. Hvis melblandingen stadig virker lidt blød, så lad gyozaerne stege lidt længere uden låg.

Trin 9

Vend bunden i vejret på panden med en stor tallerken eller et fad henover, så retten servers “på hovedet”.

Trin 10

Server gyozaerne lune og dyp i ponzusaucen.