Kog risen som angivet på pakken og gem 1 spsk. til ristning.
Larb Moo
Larb er en frisk og velsmagende salat fra Laos. Den lille mængde kød pr. person gør retten klimavenlig uden at være vegetarisk.
► Afspil Video
Larb er en frisk og velsmagende salat fra Laos. Den lille mængde kød pr. person gør retten klimavenlig uden at være vegetarisk.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Hakket svinekød |
3 dl. | Jasminris |
1 spsk. | Korianderfrø |
20 stk. | Hvide peberkorn, hele *man kan bruge alm peber |
1 stk. | Kanelstang |
1 stk. | Stjerneanis |
2 tsk. | Chilipulver *vurder dosering efter hvor stærk man ønsker retten |
1 stk. | Løg |
1 spsk. | Hvedemel |
1 dl. | Fritureolie |
1 bdt. | Mynte |
1 bdt. | Koriander |
2 spsk. | Fiskesauce |
1 stk. | Lime |
Trin 1

Trin 2
Varm en pande op med olien ved middelhøj varme.
Skær løget i tynde skiver og vend halvdelen af det i melet.
Resten gemmes til servering.
Trin 3
Når olien er varm, tilsættes de melvendte løg under let omrøring i ca. 2 min., indtil det har fået en gylden farve.
Trin 4
Overfør løgene til en tallerken med fedtsugende papir og krydr med salt.
Trin 5
Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt resten af jasminrisen og rist dem indtil de er gyldne i overfladen. Rist efterfølgende alle de tørrede krydderier sammen med undtagelse af chilien.
Trin 6
Steg kødet på panden i ca. 1 min. Det behøver ikke tage farve, men skal bare lige tilberedes.
Trin 7
Kom de ristede ris i en morter eller kaffekværn. Risen skal ikke males for meget, men kun indtil det bliver en grov mel.
Krydderierne males til mel.
Trin 8
Vend kødet, urterne, ristede løg, rå løg, den ristede ris, krydderiblandingen, chilien. Smag til med limesaft og fiskesauce.
Trin 9
Servér retten på den kogte ris og top med ekstra ristede ris.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
