Kog risen som angivet på pakken og gem 1 spsk. til ristning.
Larb Moo
Larb er en frisk og velsmagende salat fra Laos. Den lille mængde kød pr. person gør retten klimavenlig uden at være vegetarisk.
► Afspil VideoLarb er en frisk og velsmagende salat fra Laos. Den lille mængde kød pr. person gør retten klimavenlig uden at være vegetarisk.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Hakket svinekød |
3 dl. | Jasminris |
1 spsk. | Korianderfrø |
20 stk. | Hvide peberkorn, hele *man kan bruge alm peber |
1 stk. | Kanelstang |
1 stk. | Stjerneanis |
2 tsk. | Chilipulver *vurder dosering efter hvor stærk man ønsker retten |
1 stk. | Løg |
1 spsk. | Hvedemel |
1 dl. | Fritureolie |
1 bdt. | Mynte |
1 bdt. | Koriander |
2 spsk. | Fiskesauce |
1 stk. | Lime |
Trin 1
Trin 2
Varm en pande op med olien ved middelhøj varme.
Skær løget i tynde skiver og vend halvdelen af det i melet.
Resten gemmes til servering.
Trin 3
Når olien er varm, tilsættes de melvendte løg under let omrøring i ca. 2 min., indtil det har fået en gylden farve.
Trin 4
Overfør løgene til en tallerken med fedtsugende papir og krydr med salt.
Trin 5
Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt resten af jasminrisen og rist dem indtil de er gyldne i overfladen. Rist efterfølgende alle de tørrede krydderier sammen med undtagelse af chilien.
Trin 6
Steg kødet på panden i ca. 1 min. Det behøver ikke tage farve, men skal bare lige tilberedes.
Trin 7
Kom de ristede ris i en morter eller kaffekværn. Risen skal ikke males for meget, men kun indtil det bliver en grov mel.
Krydderierne males til mel.
Trin 8
Vend kødet, urterne, ristede løg, rå løg, den ristede ris, krydderiblandingen, chilien. Smag til med limesaft og fiskesauce.
Trin 9
Servér retten på den kogte ris og top med ekstra ristede ris.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.