Stegte nudler med palmekål, mynte og peanuts

Endnu et eksempel på en perfekt hverdagsret

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS28% af daglig mad-relateret maxudledning

Endnu et eksempel på en perfekt hverdagsret

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Hvidløgsfed
3 spsk.Ingefær
10 stk.Palmekålsblade
1 stk.Løg
2 stk.Lime
4 spsk.Sød chili sauce
4 spsk.Crispy chili olie
*Eller bare friskhakket chili
4 stk.Æg
4 spsk.Soyasauce
320 gr.Ægnudler
20 gr.Smør
4 spsk.Saltede Peanuts
30 stk.Mynteblade
Del ingrediensliste

Trin 1

Sæt en gryde med vand over at koge til nudlerne. Kom rigeligt mad salt i. Brug en stor gryde, så nudlerne ikke kommer til at ligge for sammenklemt.

Trin 2

Pil hvidløg, skræl ingefær og riv begge på rivejern.

Hak løg i tynde skiver. Skær kålbladene fra stilkene og skær i mundrette stykker.

Trin 3

Bland den revet ingefær og hvidløg med æg, sød chili sauce, crispy chili oil og soya i en skål og pisk godt.

Trin 4

Kog nudlerne som angivet på pakken og kom det i en si eller et dørslag.

Trin 5

Varm en pande op på høj varme.

Kom olie på panden og steg kål og løg til det får en god brun farve. Steg det evt. i etaper, så det hele får en god farve. Hvis der kommer får meget på panden på en gang, begynder det mere at dampe end at stege. Kom det hele i en tallerken, når det er stegt færdigt. Skyl panden af, hvis rester har sat sig.

Trin 6

Sæt igen din pande over høj varme. Den skal være rigtig varm, og må gerne ryge lidt i overfladen, før du kommer godt med olie på og derefter nudlerne.

Igen er det vigtig at man ikke kommer for mange nudler på panden ad gangen, hvis man enten har en lille pande eller laver mad til mange. Spred nudlerne godt ud på panden og undgå at røre rundt i dem før de har fået farve. Det tager 1-2 minutters tid.

 

Her er det vigtigt man har en god slip-letpande. Hvis ikke man har det, kan man med fordel stege nudlerne sammen med grøntsagerne under mindre høj varme.

Trin 7

Bland løg, kål og nudler i panden og tilsæt smøret. Kom æggeblandingen i og sluk for blusset.

Bland det hele godt. Hvis ikke æggene bliver helt tilberedt, så tænd for varmen igen på lav, men vær forsigtig med ikke at give det for meget varme, så æggene bliver tørre.

Trin 8

Anret retten med mynteblade, peanuts, limesaft og evt. ekstra soya.

Endnu et eksempel på en perfekt hverdagsret