Pasta pesto på løgkarse og skvalderkål

Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.6 KG CO2 PR. PRS41% af daglig mad-relateret maxudledning

Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.

Vi bruger skvalderkål og løgkarse. Men du kan bruge alt fra fuglegræs og brændenælder til ramsløg og korsknap, efter hvilken tid på året det er, og hvor du bor.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
100 gr.Løgkarse
*Ca. 1 håndfuld pr. person
100 gr.Skvalderkål
*Ca. 1 håndfuld pr. person
50 gr.Parmesanost
*Kan udskiftes med fx. vesterhavs- eller pecorinoost
1 stk.Hvidløgsfed
1 dl.Solsikkefrø
3 dl.Olivenolie
400 gr.Pasta
Del ingrediensliste

Pestoen

Skær hvidløget i mindre stykker og kom det i morteren med lidt salt og slå på det, indtil det bliver til en mos. Kom løgkarsen i morteren og slå videre, så det bliver til en pasta.

Kom solsikkefrøene i og slå på dem, så alle kernerne er knækket.

Riv osten i pestoen og rør det godt rundt med en ske.

Rør efterfølgende olivenolie i lidt efter lidt. Pestoen skal være tyk, men stadig være tydeligt skilt.

Smages til med salt.

Alternativt kan man komme alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og blende det, indtil det får den ønskede tekstur. Pas på med at blende det for længe – osten kan smelte og gøre det til en fast creme i stedet for.

Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken i en stor gryde. Sluk for blusset, dræn det meste af vandet fra, så der stadig er nok til det lige dækker bunden af gryden. Hæld pestoen i lidt efter lidt og rør det godt rundt i et par minutter, imens der fortsat tilføres mere pesto, indtil sovsen danner en hinde om pastaerne.

Servering

Smag pastaen til med salt og peber og servér straks.