Pasta pesto på løgkarse og skvalderkål
Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.

Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Løgkarse *Ca. 1 håndfuld pr. person |
100 gr. | Skvalderkål *Ca. 1 håndfuld pr. person |
50 gr. | Parmesanost *Kan udskiftes med fx. vesterhavs- eller pecorinoost |
1 stk. | Hvidløgsfed |
1 dl. | Solsikkefrø |
3 dl. | Olivenolie |
400 gr. | Pasta |
Pestoen
Skær hvidløget i mindre stykker og kom det i morteren med lidt salt og slå på det, indtil det bliver til en mos. Kom løgkarsen i morteren og slå videre, så det bliver til en pasta.
Kom solsikkefrøene i og slå på dem, så alle kernerne er knækket.
Riv osten i pestoen og rør det godt rundt med en ske.
Rør efterfølgende olivenolie i lidt efter lidt. Pestoen skal være tyk, men stadig være tydeligt skilt.
Smages til med salt.
Pastaen
Kog pastaen som angivet på pakken i en stor gryde. Sluk for blusset, dræn det meste af vandet fra, så der stadig er nok til det lige dækker bunden af gryden. Hæld pestoen i lidt efter lidt og rør det godt rundt i et par minutter, imens der fortsat tilføres mere pesto, indtil sovsen danner en hinde om pastaerne.

Servering
Smag pastaen til med salt og peber og servér straks.

Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.

Østershat au poivre
