Puntarelle alla romana
Træn dine smagsløg
Træn dine smagsløg
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Puntarelle *den inderste del af et catalognahoved. De ydre blade kan gemmes og bruges til en anden salat, en suppe eller i en gryderet |
4 stk. | Ansjosfileter |
0.5 stk. | Hvidløgsfed |
1 stk. | Citron |
3 spsk. | Olivenolie |
2 spsk. | Hvidvinseddike |
Forbered puntarellen
Forbered en stor balje med isvand.
Pluk alle de små hoveder fra stokken på puntarellen.
Skær de små hoveder i så tynde skiver som muligt og overfør til isvandet. Lad det stå i isvandet i en halv times tid, indtil det begynder at krølle op.
Lav dressingen
Hak ansjoserne groft og over til en skål sammen med revet hvidløg, citronsaft, olie og eddike. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.
Servering
Dræn vandet fra puntarellen og kør i en salatslynge.
Vend puntarellen med dressingen og servér straks.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.
Rødbede tonnato
Braiseret endive med honning og hasselnødder
© Planetarisk kogebog 2024