Puntarelle alla romana

Træn dine smagsløg

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS8% af daglig mad-relateret maxudledning

Træn dine smagsløg

Puntarelle er begyndt at blive mere almindelig herhjemme, men du vil stadig skulle forbi en grøntmarked eller et meget velassorteret supermarked for at finde den. Denne klassiske romer-ret eksemplificerer på fineste vis det enkle italienske køkken. Det er puntarellen som spiller hovedrollen og den behandles med omhu i den måde den udskæres og tilberedes på. Smagsnuancerne komplimenteres af en enkelt dressing, hvor saftigheden, sprødheden og bitterheden i salaten bevares og udtrykkes krystalklart. Bitterheden kan være udfordrende for nogle at spise, men man kan træne sine smagsløg til at tolerere og med tiden sætte stor pris de bitre smagsnuancer. Lidt ligesom med chili.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Puntarelle
*den inderste del af et catalognahoved. De ydre blade kan gemmes og bruges til en anden salat, en suppe eller i en gryderet
4 stk.Ansjosfileter
0.5 stk.Hvidløgsfed
1 stk.Citron
3 spsk.Olivenolie
2 spsk.Hvidvinseddike
Del ingrediensliste

Forbered puntarellen

Forbered en stor balje med isvand.

Pluk alle de små hoveder fra stokken på puntarellen.

Skær de små hoveder i så tynde skiver som muligt og overfør til isvandet. Lad det stå i isvandet i en halv times tid, indtil det begynder at krølle op.

Lav dressingen

Hak ansjoserne groft og over til en skål sammen med revet hvidløg, citronsaft, olie og eddike. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

Servering

Dræn vandet fra puntarellen og kør i en salatslynge.

Vend puntarellen med dressingen og servér straks.