Ragù med tomater, linser og chorizo
Velsmagende blasfemi
Velsmagende blasfemi
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Anicialinser *Eller beluga |
1 stk. | Løg |
4 stk. | Bladselleristængeler |
2 stk. | Gulerødder |
4 stk. | Hvidløgsfed |
80 gr. | Chorizo *røget |
2 dl. | Rødvin |
1 dåse | Flåede tomater |
4 spsk. | Tomatpure |
1 bdt. | Krydderurter |
300 gr. | Pasta |
50 gr. | Parmesanost |
Kog linserne
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre – ca. 15 min.
Hak grøntsagerne
Hak løget, bladsellerien, gulerødderne og hvidløget groft.
Steg chorizoen
Skær chorizoen i små tern, og overfør til en gryde med lidt olie. Lad det stege, indtil det smider sit fedt og får lidt farve.
Tilsæt grøntsagerne
Tilsæt de hakkede grøntsager, og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter, indtil de bliver gennemsigtige.
Færdiggør saucen
Tilsæt rødvinen, tomatpuréen, flåede tomater, suppeurterne og de kogte linser (drænet for kogevand). Lad det simre i 20 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Kog pastaen og server
Kog pastaen som angivet på emballagen. Træk evt. et par minutter fra den angivne kogetid og smag på pastaen om den er færdig. Fordel pastaen i dybe tallerkner, og hæld raguen henover. Top med revet parmesan.
Server f.eks med Radicchio rosso di treviso med gorgonzola og mascarpone, græsk salat eller en Grøn salat med ærter.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.