Røget bønne-ragù med rigatoni og revede mandler

Denne ret har det hele: Røg, Maillard, sødme og fedme

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS31% af daglig mad-relateret maxudledning

Denne ret har det hele: Røg, Maillard, sødme og fedme

Ved at tilberede ragùen med låg i ovnen ved høj varme karamelliserer sovsen langs kanten på gryden. Det giver en helt fantastisk intens smag og duft til retten. Denne ret er en del af en serie opskrifter med grønne genfortolkninger. Her forsøger vi ikke at kopiere smagen i klassiske kødretter, men i stedet bruge de originale opskrifter som kreative udgangspunkter for spændende grønne retter.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Gulerod
1 stk.Porre
1 stk.Peberfrugt
100 gr.Champignon
.5 stk.Fennikel
1 stk.Chili
4 stk.Hvidløgsfed
10 stk.Timiankviste
100 gr.Kidneybønner
*el. 240 g drænet fra dåse
2 spsk.Tomatpure
200 gr.Flåede tomater
5 gr.Soltørrede tomater
1 dl.Hvidvin
20 gr.Mandler
200 gr.Pasta
Del ingrediensliste

Bønnerne

Hvis der bruges tørrede bønner, skal de udblødes i rigeligt koldt vand natten over. Kog bønnerne i nyt vand, i 1 time. Når bønnerne er kogt færdig, skal de være helt møre. Lad bønnerne hvile i kogevandet, indtil de skal bruges.

Grøntasgerne

Kasser kernehuset på peberfrugten og hak det groft sammen soltørrede tomater og resten af grøntsagerne.

Stegning

Forvarm ovnen ved 250°C. Varm en ildfast gryde, med tilhørende låg, op ved middel varme. Steg grøntsagerne i olien under omrøring, indtil de bliver gyldne – ca. 10 min. Tilsæt paprikaen og tomatpureen og steg yderligere 1 min. under omrøring.

Ragú

Kom bønnerne i gryden sammen med flåede tomater og hvidvin. Få retten op at simre og pluk bladene fra stilken på timianen ned i gryden.Kom låg på gryden og bag i ca. 40 min., indtil ragùen begynder at karamellisere opad kanten på gryden.Smages til med salt og peber.

Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Anretning

Fordel pastaen i skåle, hæld ragùen henover og top med revede mandler.