Salat med citrusfrugter, avocado og fetaost

Pas på den bitre albedo!

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS22% af daglig mad-relateret maxudledning

Pas på den bitre albedo!

Citrusfrugterne høstes når vinteren starter med sin mørke og kulde, og det virker fuldstændig perfekt koreograferet, at vi netop der bliver begavet med de der smukke farverige juveler, som lyser frugtskålene og måltiderne op. De forskellige sorters sæsoner varierer meget så køb hvad der er i sæson og varierer retterne gennem vinteren.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
3 stk.Citrusfrugter
*Alt efter størrelse og sæson (f.eks 1/2 grapefrugt, 1/2 bergamotte, 5 kumquats og 1 blodappelsin)
1 spsk.Sukker
2 stk.Avocado
100 gr.Feta
0.5 spsk.Sennep
0.5 stk.Hvidløgsfed
3 spsk.Olivenolie
2 spsk.Riseddike
Del ingrediensliste

Skær citrusfrugterne

Skær citrusfrugterne i mundrette stykker i de former, man har lyst til.

Overfør til en skål, tilsæt sukkeret og vend det godt rundt.

Solmodne citrusfrugter kan smage og dufte helt fantastisk. Krydrede, syrlige, søde og parfumerede. Men den hvide del af frugten mellem skallen og kødet, i frugtens midte og mellem ‘bådende’ kan være meget bitter og ødelægge smagen. Den nemmeste måde at skære flotte stykker citrusfrugt uden for meget af ‘albedoen’, som den hvide hinde klades, er at skære skallen af med en skarp fleksibel kniv og derefter arbejde sig ind mod frugtens kærne, med lige snit fra toppen til bunden af frugten. En alternativ og mere teknisk krævende metode er at skære bådene ud med vinkelrette snit på indersiden af hver båd, hele vejen rundt, indtil man står tilbage med en slags karussel af hinder. Resterne skan presses for den sidste saft og skallerne kan syltes eller saltes og gemmes.

Skær avocadoen og fetaen

Skær ligeledes avocadoen og fetaen i mundrette stykker. Krydr avocadoen med salt og gem til senere.

Lav dressingen

Riv hvidløget ned i en lille skål og tilsæt sennepen, olien og eddiken. Rør det godt rundt og smag til med salt.

Servering

Anret citrusfrugterne, avocadoen og fetaen på et fad. Hæld vinaigretten henover og krydr med peber.