Simpel dahl

Det fede ved denne ret er, at den kan laves af ting, man som regel har i skabet

► Afspil Video

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS28% af daglig mad-relateret maxudledning

Det fede ved denne ret er, at den kan laves af ting, man som regel har i skabet

Linser har et naturligt højt indhold af protein. Hvis du er interesseret i at vide, hvilke vegetariske råvarer, der har et højt proteinindhold, har vi lavet en oversigt over det her.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Løg
2 stk.Hvidløgsfed
4 spsk.Ingefær
20 gr.Smør
1 tsk.Korianderfrø, stødt
1 tsk.Spidskommen, stødt
0.5 tsk.Chilipulver
1 stk.Kanelstang
1 stk.Stjerneanis
240 gr.Røde Linser
800 ml.Flåede tomater
2 stk.Persillekviste
*eller anden foretrukken krydderurt.
4 spsk.Creme Fraiche 38%
Del ingrediensliste

Trin 1

Pil løget og hvidløget og skræl ingefæren. Hak løget og urterne groft og riv hvidløg og ingefær.

Trin 2

Varm en gryde op ved middel-høj varme og smelt smøret. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg under omrøring i ca. 3 min.

Trin 3

Tilsæt de tørrede krydderier og linserne. Steg videre under omrøring i ca. 2 min. Hæld flåede tomater i gryden og evt. lidt vand, hvis der ønskes en mere flydende ret. Lad retten simre under låg i ca. 25 min.

Trin 4

Smag retten til med salt og tilsæt de hakkede urter.

Trin 5

Fordel dahlen i skåle og top med creme fraiche, chilipulver og olivenolie.