Simpel dahl
Det fede ved denne ret er, at den kan laves af ting, man som regel har i skabet
► Afspil Video
Det fede ved denne ret er, at den kan laves af ting, man som regel har i skabet
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Løg |
2 stk. | Hvidløgsfed |
4 spsk. | Ingefær |
20 gr. | Smør |
1 tsk. | Korianderfrø, stødt |
1 tsk. | Spidskommen, stødt |
0.5 tsk. | Chilipulver |
1 stk. | Kanelstang |
1 stk. | Stjerneanis |
240 gr. | Røde Linser |
800 ml. | Flåede tomater |
2 stk. | Persillekviste *eller anden foretrukken krydderurt. |
4 spsk. | Creme Fraiche 38% |
Trin 1
Pil løget og hvidløget og skræl ingefæren. Hak løget og urterne groft og riv hvidløg og ingefær.
Trin 2
Varm en gryde op ved middel-høj varme og smelt smøret. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg under omrøring i ca. 3 min.
Trin 3
Tilsæt de tørrede krydderier og linserne. Steg videre under omrøring i ca. 2 min. Hæld flåede tomater i gryden og evt. lidt vand, hvis der ønskes en mere flydende ret. Lad retten simre under låg i ca. 25 min.
Trin 4
Smag retten til med salt og tilsæt de hakkede urter.
Trin 5
Fordel dahlen i skåle og top med creme fraiche, chilipulver og olivenolie.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
