Soyasyltet æg
Sødt, salt og syrligt
Sødt, salt og syrligt
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Æg |
2 dl. | Soyasauce |
1 spsk. | Sukker |
1 dl. | Riseddike *Eller hvidvinseddike |
Kog æggene
Bring en kasserolle med vand i kog. Kog æggene i 6 minutter, og afkøl efterfølgende i koldt vand (kom evt. lidt eddike og salt i vandet; det gør dem nemmere at pille).
Pil æggene i vandet med det samme.
Kog syltelagen
Skyl kasserollen, og bland sojaen, sukkeret og eddiken heri. Varm blandingen op, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst og sluk for varmen. Når lagen er kølet ned overføres den til en skål eller plastiskbeholder.
Lad æggene trække
Kom æggene i soyablandingen og læg evt. et stykke vædet køkkenrulle henover, som vil holde æggene nede.
Lad dem trække, indtil servering. Hvis tiden er til det bliver de bedst, hvis de får lov at trække mindst et par timer.
Brug f.eks æggene til denne strandkrabbe ramen. De er også gode at have til hurtig aftensmad sammen med ris, syltet daikon og stegte grøntsager.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.