Soyasyltet æg

Sødt, salt og syrligt

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS7% af daglig mad-relateret maxudledning

Sødt, salt og syrligt

1 person = 1 æg. Æggene holder sig en måned på køl i syltelagen.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Æg
2 dl.Soyasauce
1 spsk.Sukker
1 dl.Riseddike
*Eller hvidvinseddike
Del ingrediensliste

Kog æggene

Bring en kasserolle med vand i kog. Kog æggene i 6 minutter, og afkøl efterfølgende i koldt vand (kom evt. lidt eddike og salt i vandet; det gør dem nemmere at pille).

Pil æggene i vandet med det samme.

Kogetiden kan variere alt efter størrelsen på ægget. Dette er med udgangspunkt i et mellemstørrelse æg, der er taget direkte fra køl. Æggeblommen vil være helt flydende, men sætte sig lidt efter at have trukket i soyalagen.

Kog syltelagen

Skyl kasserollen, og bland sojaen, sukkeret og eddiken heri. Varm blandingen op, og lad det simre, indtil sukkeret er op­løst og sluk for varmen. Når lagen er kølet ned overføres den til en skål eller plastiskbeholder.

Lad æggene trække

Kom æggene i soyablandingen og læg evt. et stykke vædet køkkenrulle henover, som vil holde æggene nede.

Lad dem trække, indtil servering. Hvis tiden er til det bliver de bedst, hvis de får lov at trække mindst et par timer. 

Brug f.eks æggene til denne strandkrabbe ramen. De er også gode at have til hurtig aftensmad sammen med ris, syltet daikon og stegte grøntsager.

Soyasaucer varierer i saltkoncentration. Æggene kan ligge i saltlagen flere dage, hvis soyablandingen har den rigtige saltbalance. Smag på lagen, før æggene lægges i. Lagen skal smage salt uden at være ubehageligt kraftig på tungen.