Svampe Laab
Revet portobello er bedre end nogen plantefars du kan finde i butikkerne

Revet portobello er bedre end nogen plantefars du kan finde i butikkerne
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Rødløg |
1 spsk. | Hvedemel |
0.5 dl. | Jasminris |
0.5 spsk. | Korianderfrø |
1 stk. | Stjerneanis |
0.5 stk. | Kanelstang |
0.5 bdt. | Koriander |
0.5 bdt. | Mynte |
2 stk. | Limeblade *(fra frost, ikke de tørrede). Kan udelades |
200 gr. | portobellosvampe |
1 stk. | Hvidløgsfed |
1 tsk. | Tørrede chiliflager *(doser efter din egen chilitolerance) |
0.5 tsk. | Sukker |
3 spsk. | Fiskesauce *Cirka, skal smages til |
2 stk. | Lime *Cirka, skal smages til |
Vend løgene i melet
Varm en pande op med olie ved middelhøj varme. Halver løget, skær det i tynde skiver, og vend halvdelen af det i melet. Resten gemmes til servering.
Fritér løgene
Når olien er varm (olien skal være ca. 160 grader varm – test temperaturen på olien med et enkelt stykke løg; der skal samle sig bobler rundt om løget, men det må heller ikke brune for hurtigt), tilsættes de melvendte løg under let omrøring i ca. 2 minutter, indtil det har fået en gylden farve. Læg dem på en tallerken med fedtsugende papir, og krydr med salt.
Steg risene
Varm en pande op ved middelhøj varme. Hæld jasminrisen i, og rist dem, indtil de er gyldne i overfladen. Rist efterfølgende alle de tørrede krydderier sammen med undtagelse af chilien i 1 minut, indtil de begynder at dufte kraftigt.
Mort risene
Kom de ristede ris i en morter eller kaffekværn, og blend, indtil det bliver til groft mel. Hæld det i en skål.
Riv svampene
Pluk bladene fra myntestilken, og hak korianderen, inklusive stilke, groft. Riv svampene på den grove side af et rivejern, og hæld det på en stor pande eller i en gryde.
Steg svampene
Hæld 2 spsk. olie i panden, og steg svampene ved middelhøj varme under omrøring. Undervejs hakkes hvidløget i tynde skiver og tilsættes sammen med chiliflager og sukker. Fortsæt med at stege, indtil væden fra svampene er fordampet. Hæld blandingen i en stor skål.
Bland og smag til
Kom krydderier, urter, fintstrimlede limeblade, de friske hakkede løg, samt halvdelen af de sprøde løg og halvdelen af rismelet på panden. Vend det godt rundt, og smag til med fiskesauce og limesaft.
Server retten
Anret på et stort fad, og top med resten af de ristede ris og løg.
Server f.eks sammen med skiver af agurk og spidskålsblade samt eventuelt kogte ris.
Pssst: Vi har også lavet en klassisk version af denne ret med svinekød.

Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
