Tare

Smagsgiver på steroider

Tid

5 t.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS9% af daglig mad-relateret maxudledning

Smagsgiver på steroider

Jeg har ofte en bøtte tare stående i køleskabet og når jeg har, kommer der en skefuld i alt fra nuddelretter til fried rice eller supper.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
5 stk.Løg
3 stk.Æbler
2 spsk.Ingefær
1 stk.Hvidløg
5 dl.Vegetabilsk olie
Del ingrediensliste

Hak grøntsagerne

Forvarm ovnen ved ca. 110 grader alm. varme.

Hak løget og æblet i små tern og kom dem i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen med tilhørende låg.

Bag grøntsagerne

Dæk løget og æbler med olien og sæt det over middel varme.  Når olien begynder at simre, kommes låget på og bages i 3 timer. Rør lidt i gryden undervejs, så indholdet langs kanten ikke begynder at få for meget farve.

Tilsæt hvidløg og ingefær

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern. Når løget og æblet er bagt færdigt, tilsættes hvidløget og ingefæren og bages yderligere 2 timer. Rør ligeledes rundt undervejs.

Kan opbevares i månedsvis på køl, så længe fyldet ligger under olien. Den er genial som smagsgiver til supper, nuddel - eller risretter. Tænk lidt på den som en grøntsagsbouillonterning.