Upside down kage

Vi har nyfortolket en gammel klassiker og skiftet ananas-ringene ud med rabarber, røde bær og forårsblomster.

► Afspil Video

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS8% af daglig mad-relateret maxudledning

Vi har nyfortolket en gammel klassiker og skiftet ananas-ringene ud med rabarber, røde bær og forårsblomster.

Det tog en del tests, før vi fandt en metode der bevarer et smukt aftryk i bunden (toppen) af kagen, uanset hvordan du pynter den. vær kreativ og brug årstidens frugt og urter til at skabe din egen personlige kage.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Æg
140 gr.Sukker
60 gr.Sødmælk
133 gr.Hvedemel
6 gr.Bagepulver
2 gr.Salt
50 gr.Rapsolie
*Eller anden smagsneutral olie
70 gr.Honning
*Plus lidt til topping
10 gr.Smør
*Til at smøre formene
5 stk.Rabarberstængler
*Kan erstattes med forskellige bær eller urter
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm ovnen ved 180 grader.

Klip et bagepapir så det passer i størrelsen med bunden af en springform.

Trin 2

Smør bagepapiret og kanten af springformen med smøren.

Dæk bunden af formen med rabarber, urter eller bær og overhæld med honning. Kom gerne meget fyld på, så det lægger sig som et tykt lag i kagen.

Hvis du bruger syrlig frugt som rabarber, skal der bruges ekstra honning. Evt. også drysses med sukker.

Trin 3

Bag formen af i 10 min., så honningen kan sætte sig. Lad den køle af imens kagen laves.

Trin 4

Kom honningen og olien i en gryde, og varm det op ved lav varme, og rør det lidt sammen. Den skal ikke op at koge.

På den måde blødgøres honningen.

Trin 5

Kom æggene og sukkeret op i en skål, og pisk det hvidt med en røremaskine eller en håndmixer ved høj hastighed.

Imens blandes melen, bagepulveret og saltet i en seperat skål.

Trin 6

Hæld langsomt olien og honningen i æggemassen, imens der røres ved lav hastighed.

Trin 7

Kom skiftevis mælken og melblandingen i dejen under lav hastighed, indtil dejen er homogent blandet.

Trin 8

Hæld dejen i formen og bag i ca. 20 min., indtil dejen slipper kanten, og man kan stikke en kniv i midten af kagen, uden kagedej klistrer sig til kniven.

Bagetiden varierer afhængigt af kagestørrelsen.

Trin 9

Åben springformen og læg en tallerken oven på kagen. Vend kagen på hovedet og træk bagepapiret af.