Upside down kage
Vi har nyfortolket en gammel klassiker og skiftet ananas-ringene ud med rabarber, røde bær og forårsblomster.
► Afspil VideoVi har nyfortolket en gammel klassiker og skiftet ananas-ringene ud med rabarber, røde bær og forårsblomster.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Æg |
140 gr. | Sukker |
60 gr. | Sødmælk |
133 gr. | Hvedemel |
6 gr. | Bagepulver |
2 gr. | Salt |
50 gr. | Rapsolie *Eller anden smagsneutral olie |
70 gr. | Honning *Plus lidt til topping |
10 gr. | Smør *Til at smøre formene |
5 stk. | Rabarberstængler *Kan erstattes med forskellige bær eller urter |
Trin 1
Forvarm ovnen ved 180 grader.
Klip et bagepapir så det passer i størrelsen med bunden af en springform.
Trin 2
Smør bagepapiret og kanten af springformen med smøren.
Dæk bunden af formen med rabarber, urter eller bær og overhæld med honning. Kom gerne meget fyld på, så det lægger sig som et tykt lag i kagen.
Trin 3
Bag formen af i 10 min., så honningen kan sætte sig. Lad den køle af imens kagen laves.
Trin 4
Kom honningen og olien i en gryde, og varm det op ved lav varme, og rør det lidt sammen. Den skal ikke op at koge.
Trin 5
Kom æggene og sukkeret op i en skål, og pisk det hvidt med en røremaskine eller en håndmixer ved høj hastighed.
Imens blandes melen, bagepulveret og saltet i en seperat skål.
Trin 6
Hæld langsomt olien og honningen i æggemassen, imens der røres ved lav hastighed.
Trin 7
Kom skiftevis mælken og melblandingen i dejen under lav hastighed, indtil dejen er homogent blandet.
Trin 8
Hæld dejen i formen og bag i ca. 20 min., indtil dejen slipper kanten, og man kan stikke en kniv i midten af kagen, uden kagedej klistrer sig til kniven.
Trin 9
Åben springformen og læg en tallerken oven på kagen. Vend kagen på hovedet og træk bagepapiret af.
Til fødselsdage, juledage, lørdage, søndage og hverdage