Bagt blomkål

En af vores all-time favourites

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS13% af daglig mad-relateret maxudledning

En af vores all-time favourites

Jeg smagte denne bagte Blomkål første gang på en travl og larmende lille restaurant i Le Marais, Paris. Den hedder Miznon og er altid et besøg værd. Her serveres den smørbløde blomkål med tre fantastiske saucer. Den er med i vores kogebog Grøntsager og det er en af de retter vi ofte vender tilbage til. Den er sindssygt velsmagende og den smørbløde struktur er til at dø for. Samtidig har den lidt en 'steg-vibe' som gør den perfekt som intro-ret til folk der normalt ikke spiser vegetarisk. Prøv f.eks at servere den med hasselback kartofler og bearnaise til en grøntsags-skeptiker og se hvad de siger.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Blomkål
0.5 dl.Olivenolie
Del ingrediensliste

Kog kålen

Forvarm ovnen til 250 °C. Sæt en gryde, med saltet vand og plads til blomkålen over at koge. Kog blomkålen hel i 15 minutter.

Lad gerne alle bladene sidde på kålhovedet.

Bag blomkålen

Tag blomkålen forsigtigt op af vandet med en hulske og lad det dryppe af på en rist. Når kålhovedet er tørt pensles det med olivenolien og krydres generøst med havsalt.

Dæk en bradepande med bagepapir og bag blomkålen på bradepanden i cirka 30 minutter, indtil det har fået en dyb, mørk overflade. Det gør ikke noget at det bliver sort. Rotér evt. blomkålen undervejs hvis din ovn bager ujævnt.

Servering