Bagt blomkål
En af vores all-time favourites
En af vores all-time favourites
Kategorier:
Kog kålen
Forvarm ovnen til 250 °C. Sæt en gryde, med saltet vand og plads til blomkålen over at koge. Kog blomkålen hel i 15 minutter.
Bag blomkålen
Tag blomkålen forsigtigt op af vandet med en hulske og lad det dryppe af på en rist. Når kålhovedet er tørt pensles det med olivenolien og krydres generøst med havsalt.
Dæk en bradepande med bagepapir og bag blomkålen på bradepanden i cirka 30 minutter, indtil det har fået en dyb, mørk overflade. Det gør ikke noget at det bliver sort. Rotér evt. blomkålen undervejs hvis din ovn bager ujævnt.
Servering
Server blomkålen i en skål med en kniv og en ske så gæsterne selv kan skære sig en luns ved bordet. Server f.eks med en Ramsløgsmayonnaise, Romesco, eller en Grøn pesto på løgkarse og skvalderkål, en god salat – f.eks Panzanella, Bitre salater på supernem mandelcreme eller Tabouleh og et godt brød, kogte kartofler eller ris.
Overdådige, snaskede, smagfulde og nemme retter, kun lavet af planter